Shambala

Hoe zit het met dat rare drankje van Giel Beelen?

12 oktober 2021 14:50 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Waar de zusjes Lexmond hun 'mooncalendar' hebben, heeft Giel Beelen Kukuru, een podcast over je innerlijke goeroe. En daar is nu een in potentie gevaarlijk kruidenmengsel uit gekomen waar het consumentenprogramma Radar nogal wat vragen over had.

En dus ging verslaggever Fons Hendriks langs bij Giel en de directeur van Superfoodies om wijzer te worden over kruidenmengsel Shambala dat bestaat uit de kruiden Caapi en Bobinsana. Volgens de site Superfoodies heeft het spul als doel je hart te openen en verbinding te vinden. Op z'n zachts gezegd een nogal vage omschrijving. 

Caapi en Bobinsana

Zeker als je weet dat Caapi het belangrijkste ingrediënt in de hallucinerende drank ayahuasca is en Bobinsana werkt als een antidepressivum. Fons Hendris werd niet veel wijzer van de radio dj. Hij kreeg enkel termen als 'verbinden met jezelf', 'connected' en 'innerlijke goeroe' om zijn oren. 

Kijkers wisten intussen wel beter. 

Recensie Superfoodies

Aan de andere kant zijn de recensies over Shambala op de site van Superfoodies geweldig. Zoals deze van Maartje Slop" "Ik zat dan in de auto naar huis - vanuit werk - en dacht en voelde: alles is mogelijk, alles kan! Het is moeilijk te omschrijven, maar het gevoel dat je on top of the world staat en alles ineens heel goed kunt overzien, kunt begrijpen en kunt relativeren. Met alle mogelijkheden en kansen die daarbij komen kijken". En dan krijg je ineens zomaar zin om spontaan wat druppels Shambala naar binnen te gooien. 

 

Meer over