Glazenwassers bedreigen makers RamBam

Rambam deed onderzoek naar geweld en intimidatie in de glazenwasserswereld. De makers van het VARA-programma kwamen tot een schrikbarende conclusie.

Er is een hevige concurrentiestrijd gaande in de wereld van de glazenwassers. Om te onderzoeken hoe er in deze moeilijke periode met elkaar wordt omgegaan, boden de makers van RamBam op verschillende plekken in Nederland hun diensten aan als glazenwasser. Dit hadden ze beter niet kunnen doen.

Bedreigingen

De programmamakers zijn telefonisch bedreigd, kregen bezoek van een knokploeg én ze kregen de mededeling dat ‘’hun voeten kapot gemaakt zullen worden’’.

Glazenwassers

De glazenwassers van RamBam werden in Maarssen en Amersfoort door meerdere rivalen bedreigd. “Verschillende bedrijven gaan binnen een mum van tijd over tot intimidatie om ‘hun wijk’ te verdedigen”, meldt de VARA. “De situatie werd zelfs zo bedreigend dat de presentatoren zich tijdens sommige opnames genoodzaakt voelden kogelvrije vesten te dragen.”

RamBam

De lokale politiek wil niet reageren op alle ontwikkelingen in de glazenwasserswereld. Wie weet komt daar na de uitzending van woensdag verandering in.

Rob Geus is ook niet erg blij met het VARA-programma RamBam.

Reageren