Goede reacties op eerste aflevering I Am Cait

In de Verenigde Staten was gisteren de eerste aflevering te zien van I Am Cait, de realityserie waarin Bruce Jenner zijn transitie van man naar vrouw laat zien. En de eerste reacties zijn positief.

Volgens de Amerikaanse pers is I Am Cait geen tweede Keeping Up With the Kardashians waarin oppervlakkigheid hoogtij viert. Caitlyn Jenner (voorheen Olympisch atleet Bruce) probeert het Amerikaanse volk werkelijk te laten zien wat het inhoudt om transgender te zijn en welke moeilijkheden dat oplevert. In de serie prijst Caitlyn de mensen om haar heen die haar zo veel steun gaven, maar zegt ze zich ook te realiseren dat dat lang niet voor iedere transgender geldt.

Zelfmoord

Jenner zegt in I Am Cait dat ze die gevoelens maar al te goed begrijpt: „Ik heb een paar hele donkere momenten gekend in mijn leven waarin ik thuis met een pistool zat en er een einde aan wilde maken.” Caitlyn gaat in de serie ook langs bij de moeder van een transgender die nog maar een paa maanden geleden zelfmoord pleegde.

Kanye

Er valt af en toe ook wat te lachen bij I Am Cait. Wanneer stiefdochter Kim Kardashian en haar man Kanye West langskomen bijvoorbeeld en Kanye uitlegt dat de veters van zijn schoenen niet gestrikt zijn omdat het eigenlijk inloopschoenen zijn die helemaal geen veters nodig hebben.

De kijkers in Amerika werden geraakt door I Am Cait en reageerden massaal op Twitter.

Deze aflevering van I am Cait wordt in Nederland op 2 augustus om 20:00 uur door E! uitgezonden.

Reageren