Goodfellas-acteur eist 250 miljoen dollar van The Simpsons

Frank Sivero heeft het aan de stok met de makers van The Simpsons. De Goodfellas-acteur wil dat ze hem een schadevergoeding betalen wegens het stelen van zijn personage.

Volgens Frank Sivero lijkt Louie, een collega van maffiabaas Fat Tony in de The Simpsons, sprekend lijkt op zijn karakter Frankie Carbone uit de film Goodfellas. Sivero vindt dat zijn auteursrecht is geschonden, en dus eist de acteur 250 miljoen dollar (197 miljoen euro) van de makers van de animatieserie.

The Simpsons

Het The Simpsons-personage Louie debuteerde in 1991 in de animatieserie, sindsdien was de maffioso vijftien keer in de populaire reeks te zien. Frank Sivero bedacht zijn Goodfellas-personage al in 1989, de schrijvers van The Simsons waren destijds zijn buren. ‘’Ze wisten dat hij het karakter aan het ontwikkelen was voor Goodfellas’’, vertelt de woedende acteur.

Goodfellas

Frank Sivero denkt tevens dat Dan Castellaneta, de stem van Homer en Louie, de manier van inspreken heeft gejat van zijn Goodfellas-personage.

De makers van The Simpsons trekken zich niets aan van de aanklacht, zij zijn vooral trots dat er al meer dan 550 afleveringen van de serie zijn gemaakt.

Reageren