Zuip- en snuifvrienden verdwenen

Gordon 6 maanden clean: 'Ik ben eenzamer geworden'

6 Januari 2020 11:19 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten/RTL
Gordon houdt zijn vele volgers op sociale media goed op de hoogte van zijn afkickperikelen. De presentator is nu 6 maanden clean en hij vertelt dat hij een stuk eenzamer is geworden: 'Ik kom nergens meer'.

Gelukkig gaat het met de gezondheid van Gordon een stuk beter dan voor hij de Zuid-Afrikaanse kliniek inging. Hij is lichamelijk zelfs topfit. Maar niet alles is op een positieve manier veranderd: "Ik ben eenzamer geworden, ik kom bijna nergens meer en alleen omdat ik niet geconfronteerd wil worden met verleidingen."

Zuip- en snuifvrienden

Ook de vriendenkring van Gordon is behoorlijk uitgedund sinds hij stopte met drank en drugs: "M'n zuip- en snuifvrienden zijn in geen velden of wegen te bekennen. Dat zijn de moeilijke momenten, als je alleen bent en je dat klotegevoel weer wilt verdoven maar waarvan je nu weet dat het niets bijdraagt."

Gelukkig sluit Gordon af met een positieve noot: "185 dagen oftewel 6 maanden op heel mijn leven is eigenlijk nog niets maar wat ben ik trots!" Hou vol Gordon! 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

De balans Vandaag is het alweer 6 maanden geleden dat ik gedag zei tegen drank en drugs in mijn leven en na 6 maanden wil ik even de balans opmaken van hoe dit me tot nu toe is bevallen. Het was eigenlijk best wel eenvoudig op bepaalde momenten na. Ik heb het idee dat ik lichamelijk sterker ben geworden, meer energie heb en vooral helder in mijn hoofd. Waar ik voorheen zo was afgeleid ben ik nu rustiger en laat dingen gebeuren. De onrust die ik verdoofde is er nog wel maar veel beter te handelen. Ik heb alles laten checken en ben topfit, bloeddruk van een jonge God en hart lever en nier functies heel goed. Mijn huid is volledig hersteld en of dat ook door het nieuwe medicijn komt(zal vast) mijn nieuwe levensstijl draagt zeker bij. Mijn huid was er ernstig aan toe, en hiermee staat vast dat je lief moet zijn voor jezelf en als je dat niet doet je lichaam reflecteert wat het krijgt toegediend. Mijn suiker( diabetes type 2) is niet per definitie beter geworden eerder slechter!! En dat komt omdat alcohol je waardes verlaagd pfffff Ook in gewicht ben ik nauwelijks afgevallen, alles wat er af was na de kliniek zit er weer aan. Je compenseert je gedrag in eten of heel veel sporten en beide doe ik nu eenmaal graag.Ik ben wel eenzamer geworden, ik kom bijna nergens meer en alleen omdat ik niet geconfronteerd wil worden met verleidingen. Mijn vriendenkring is uitgedund en mn zuip en snuif vrienden zijn in geen velden of wegen te bekennen. Dat zijn de moeilijke momenten, als je alleen bent en je dat klote gevoel weer wilt verdoven maar waarvan je nu weet dat het niets bijdraagt. Ik hou me vast aan het feit dat er een ander leven is en dat ik nu middenin de pijn van de verandering zit. Ik hoop andere te inspireren en motiveren door mezelf te laten zien en horen en te vertellen hoe leuk het leven ook kan zijn zonder al die troep. 185 dagen oftewel 6 maanden op heel mijn leven is eigenlijk nog niets maar wat ben ik trots! En hoe toevallig start vanavond mijn nieuwe programma ‘100 jaar jong’ waarin jullie ook kennismaken met die nieuwe Gordon de 2.0 versie zeg maar. Gaan jullie kijken? #newme #6monthssober #recovery #newlife #nothingelsematters #justfortoday #love #begood

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

 Vanavond begint om 21.30 uur op SBS6 trouwens het nieuwe programma van Gordon, 100 jaar jong 

Meer over