Gordon is overtuigd van succes Geer en Goor: Effe Geen Cent te Makken

Gerard Joling en Gordon kunnen niet met en niet zonder elkaar. Na een pauze van zeven jaar gaan de divo’s weer als duo door het leven in Geer en Goor: Effe Geen Cent te Makken.

Gerard Joling en Gordon hadden hun bedenkingen toen RTL4 een nieuw format aan hen voorstelden. Maar na de veelbesproken ruzies is alles weer koek en ei tussen de mannen. Dat blijkt wel wanneer Gordon de deur van hun tijdelijke Amsterdamse woning opengooit en Gerard warm onthaalt. Het is gelijk weer lachen, gieren en brullen geblazen.

Ouderenzorg

Toch kent Geer en Goor: Effe Geen Cent te Makken ook een serieuze kant. Zo leven Gerard en Gordon een maand lang van een AOW-uitkering én zetten ze zich in voor de ouderenzorg. Als het programma daar niet om had gedraaid, dan hadden de twee mannen nooit meegedaan zeggen ze.

Gordon stelt dat het slecht gesteld is met de ouderenzorg in Nederland: “De eenzaamheid van ouderen is echt verschrikkelijk. Vooral het verhaal van Nel greep me aan. Ze is blind en kon anderhalve week geen boodschappen doen, omdat haar hulp op vakantie was”, zegt hij tegen RTL Boulevard.

Vrijwilligerswerk

Geer en Goor hebben dus een drukke maand achter de rug, want naast het inrichten van hun huis met spullen uit de kringloop moesten ze ook het nodige vrijwilligerswerk doen.

Zo gaan ze in de eerste aflevering met een aantal senioren naar de supermarkt in Huizen. Dat vond Gerard helemaal niet erg om te doen: “Die ouderen hebben zo veel humor, het is om te gillen!”

Strijd om de kijker

Gordon is ervan overtuigd dat Nederland het olijke duo weer met open armen gaat ontvangen. “Ik denk dat het een groot succes gaat worden. Als Hotter than my Daughter 1,6 miljoen kijkers kan scoren op woensdagavond, moet ons twee miljoen toch wel lukken.”

De donderdagavond belooft zo een spannende strijd om de kijker op te leveren. Geer en Goor: Effe Geen Cent te Makken wordt om 21.30 uur uitgezonden op RTL4, recht tegenover de kijkcijferhit van RTL5: Expeditie Robinson.

Meer over:

Reageren