Dankzij Valentijn

Ludo overkomt gruwelijk ongeluk in GTST

17 september 2020 09:34 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST viert 1 oktober haar dertigjarig bestaan, maar het lijkt er sterk op dat Erik 'Ludo' de Vogel dat jubileum moet missen.

Op Videoland is al te zien hoe Ludo een noodlottig ongeval treft.

Op zoek naar Valentijn

Ludo zoekt al enige tijd naar zijn kleinzoon Valentijn die uit wraak het dure schilderij L'Absence heeft gestolen. Ludo wil het doek terug om zo het voortslepende conflict tussen de familie Sanders en zakenman Richard van Nooten te beslechten. Uiteindelijk ontdekt Ludo dat Valentijn van plan is om met het schilderij via Muiden naar Engeland te varen om zo uit handen van zowel Richard als zijn familie te blijven.

Overboord

Op heldhaftige wijze weet Ludo nog nét aan boord van het vertrekkende visserschip te springen. Hij probeert op Valentijn in te praten terwijl het bootje op volle kracht richting open zee gaat. Ludo meent de situatie onder controle te hebben en wil de schipper opdragen terug te keren naar de haven, maar dat pikt Valentijn niet. Hij haalt uit naar zijn opa die z'n evenwicht verliest en zo overboord valt. 

Vermissing

De verdwijning van Ludo gaat zorgen voor nieuwe, spannende ontwikkelingen. Zonder Ludo moet Janine de kar trekken en haar familie beschermen tegen de meedogenloze Richard van Nooten. Ook Nina zit met de handen in het haar: tijdens haar vechtscheiding met Bing had ze al haar bedrijven overgedragen aan Ludo, maar nu haar vader er niet meer is, kan dat niet zomaar meer ongedaan gemaakt worden met alle gevolgen van dien.

Quarantainebaard

Ook al lijkt het er dus op dat Ludo niet verschijnt in de jubileumaflevering van donderdag 1 oktober, GTST heeft al verklapt dat hij terugkeert. In de teaser van de eerste beelden van het nieuwe seizoen dook Ludo ineens op met een grote, grijze baard.

Precies het soort baard die je tijdens een wekenlange vermissing kunt groeien.

Meer over