Leo Alkemade

Guus Meeuwis stopt als teamcaptain bij Ik hou van Holland

19 augustus 2020 09:56 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Roy Beusker Fotografie
Guus Meeuwis is niet langer teamcaptain bij Ik hou van Holland. De 48-jarige zanger wordt in de show van Linda de Mol vervangen door Leo Alkemade.

De opnames van het nieuwe seizoen van Ik hou van Holland zouden samenvallen met de muziekactiviteiten die Guus gepland had voor zijn jubileumjaar vanwege het vijfentwintigjarige bestaan van de Brabander als zanger, maar vanwege het coronavirus werden al die activiteiten afgeblazen. Toch blijft het besluit staan waardoor John de Mol met Leo Alkemade een vervanger optrommelde.

Plezier

“Het is jammer, maar mijn eerste grote liefde blijft toch de muziek, die zal altijd voorrang krijgen. Ik ben de afgelopen jaren met ontzettend veel plezier onderdeel geweest van het programma. Ik heb er vriendschappen aan overgehouden en ik heb diep respect voor de geoliede machine achter de schermen”, zegt Guus in een persbericht.

Jeroen van Koningsbrugge 

Collega-teamcaptain Jeroen van Koningsbrugge blijft wel de rechterhand van Linda. Hij is al sinds de eerste aflevering in 2008 - in totaal dus zestien seizoenen - verbonden aan Ik hou van Holland. Op de plek van Guus, die negen jaar lang teamcaptain was, stonden voor hem Beau van Erven Dorens en Peter Heerschop

Ik hou van Holland is vanaf zaterdag 29 augustus wekelijks om 20.00 uur te zien bij SBS 6.

Meer over