Bakken in Australië

Hanneke uit Heel Holland Bakt wil emigreren

17 februari 2019 10:33 | amusement | Door Faye Heijnis

© Omroep MAX
Hanneke Borkent strandde in de halve finale van Heel Holland Bakt, maar dat weerhoudt haar er niet van om te stoppen met bakken. Integendeel: ze heeft grootse plannen.

Ze denkt eraan om samen met haar partner Gerben te emigreren naar Australië, vertelt de hobbybakster in een interview met het AD.

Stroopwafels bakken in Australië

"We zijn er vorig jaar op vakantie geweest en waren enorm onder de indruk", legt ze uit. "Wat een mooi land. We gaan dit jaar weer voor een langere periode om te kijken wat de mogelijkheden zijn om ons er te vestigen." Op de vraag wat ze daar dan voor werk gaat doen, antwoordt de wijkverzorgende: "Misschien wel stroopwafels bakken om te verkopen. Ik zie wel." 

Elke dag bakken

Sinds haar deelname aan Heel Holland Bakt, is Hanneke nog altijd wereldberoemd in haar woonplaats Rijssen. Ze bakt elke dag. "Het loopt werkelijk de spuigaten uit. Allerlei mensen vragen me een taart te bakken." 

Succes van de soezentaart 

Ook onthult ze een opvallende reden achter het succes van haar soezentaart in de eerste selectieronde. "Toen ik de prachtige creaties zag waarmee anderen kwamen aanlopen, dacht ik eerst: ik kan wel rechtsomkeert maken en dit baksel weggooien. (...) Bleek dat al die taartkunstwerken nooit binnen de in het programma beschikbare tijd konden worden gemaakt. Mijn soezentaart wel en dat was een plus." 

Wie weet gaan we Hanneke nog terugzien in Ik vertrek of All you need is love, als de plannen voor Australië slagen. 

Meer over