PRESENTATOR OVER KIJKCIJFERS EN GERARD JOLING

Harry Mens: meetmethode kijkcijfers klopt niet

1 juli 2018 11:50 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© RTL Nederland
Volgens Harry Mens geven de officiële kijkcijfers van Stichting KijkOnderzoek geen goed beeld van hoe goed er daadwerkelijk naar zijn programma wordt gekeken.

Dat zegt hij in een interview in Het Parool. Daarin verkondigt Mens dat zijn programma Business Class zondagochtend een fors aantal kijkers trekt. Hij geeft overigens in het interview ook toe dat zijn programma geen hoogstaande journalistiek is. “En toch kijken elke zondagochtend een half miljoen mensen naar mijn programma", aldus Mens.

Kijkers zonder kastje

In het interview wordt hij geconfronteerd met het feit dat er volgens Stichting KijkOnderzoek slechts rond de 100.000 mensen naar zijn programma kijken. "De meetmethode klopt niet. Mijn kijkers werken in de top van de financiële markt en horen bij de 1 procent rijkste Nederlanders. Denk je dat die mensen zo’n kastje in huis hebben waarmee kijk- en luistercijfers worden gemeten?", zo zegt hij.

Baudet en Joling

Mens onthult in het interview ook waarom Thierry Baudet en Gerard Joling zo vaak opdraven in Business Class. "Veel mannen die de VVD te links vinden, houden van Baudet. Dus die blijven kijken. En Gerard Joling komt een liedje zingen. Ik hoorde vorige week dat zijn zomerhitje voor geen meter loopt, dus dan bel ik hem of hij langs wil komen."

Meer over