bakken geblazen

Heel Holland bakt kids begint!

3 oktober 2020 11:00 | amusement | Door Irma Tomas

© Televizier
Na zoveel succes voor Heel Holland bakt kan een juniorversie niet uitblijven. Jonge talenten strijden tegen elkaar in Heel Holland bakt kids, maar ze hoeven het niet helemaal alleen te doen.

Bakken wordt steeds populairder onder de jeugd

In de winkels liggen kinderbakboeken en bakspullen in de vorm van vrolijke figuurtjes, foodmagazines plaatsen steeds vaker zoete recepten voor de kleinsten. Bakken is al lang niet meer alleen iets voor volwassenen. Dat is evengoed te zien op het kleine scherm. In CupCakeCup maken kinderen al acht jaar de mooiste cupcakes en meesterpatissier Rudolph van Veen deelt sinds kort zijn passie met de jeugd in Rudolph’s bakery: De jonge bakkers.

En nu is er ook Heel Holland bakt kids, waarin kinderen in de leeftijd van negen tot twaalf jaar een plek in de befaamde tent hebben bemachtigd. Tijdens de wedstrijd krijgen ze hulp van vader, moeder of een andere volwassen uit hetzelfde huishouden. En dat kan weleens voor een ‘leuke, onderlinge strijd’ zorgen, aldus André van Duin in Tijd voor MAX.

Het programma zal waarschijnlijk in de smaak vallen

De presentator van de volwassenenvariant zei graag ja tegen de vijfdelige juniorversie, net als de twee andere bakcoryfeeën Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden. Met coronaproof plexiglasschermpjes voor hun gezicht jureren ze in de eerste aflevering op dieren geïnspireerde donuts en taarten. De kandidaten krijgen hierbij een even strenge beoordeling als de oudere thuisbakkers. Ook André blijft gewoon zichzelf, vertelde hij aan Nu.nl. “Ze worden niet anders behandeld omdat het jonge kandidaten zijn, de kinderen willen voor vol worden aangezien.”

Nederland heeft overigens geen primeur te pakken met Heel Holland bakt kids. In Groot-Brittannië loopt Junior bake off, het kleine broertje van het origineel The great British bake off, al vijf seizoenen. Het format werd vervolgens in 2014 en 2018 verkocht aan Thailand en Brazilië. Nu in Nederland steeds meer kinderen aan het bakken slaan, zal het programma waarschijnlijk ook hier de smaak te pakken krijgen.      

Heel Holland bakt kids is elke zaterdag om 19:25 te zien op NPO 3

Meer over