Heel Holland Bakt-winnaar Menno kan niet meer normaal over straat

20 november 2014 10:24 | amusement | Door Televizier

© Victor Arnolds / Omroep MAX

Wanneer Menno Koning van huis naar de Hema loopt wordt hij tenminste drie keer aangesproken door wildvreemde mensen. „Daar heb ik niet altijd zin in, in maar je moet blijven lachen.”

Gelukkig hebben al die mensen wel heel leuke dingen te zeggen tegen de Heel Holland Bakt-winnaar. „Ze zijn allemaal aardig. Ik krijg complimenten over dat ik het goed heb gedaan en dat ze m’n baksels lekker vonden. Het is natuurlijk ook belangrijk dat mensen me leuk vinden, want die steun heb ik hard nodig als m’n bakboek in februari uitkomt.”

Kiekeboetaart

In het bakboek van de man met de baard staan vanzelfsprekend de recepten waarmee hij Nederland het water in de mond deed lopen in de bakwedstrijd: „De kiekeboetaart staat er natuurlijk in, want daar heb ik de finale mee gewonnen. En de boomstam, de charlotte, de polonaise en de maanzaadstrüdel ook.”

Cheescake

Maar Menno verrast bakliefhebbers ook met nieuwe vondsten: „Een cheesecake bijvoorbeeld. Het is niet zo dat ik alles opnieuw uitvind. Beter goed gejat dan slecht bedacht, zeg ik altijd, maar ik geef er wel m’n eigen draai aan. Ik ben gek op limoen en citroen dus dan experimenteer ik daar wat mee. Of dat wel eens mislukt? Nee, het wordt nooit niet lekker bij mij.”

 

 

 

Meer over