In de Oranjezomer

Hélène Hendriks: 'Doe het op mijn manier'

1 juli 2023 12:23 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
Een pittige klus voor Hélène Hendriks vanaf maandag 3 juli: zes weken lang presenteert ze de vervanger van Vandaag Inside op SBS 6. Ze heeft er zin in en gaat het lekker op haar eigen manier doen, zegt ze in een vraaggesprek met het AD.

"Het zijn grote schoenen om te vullen, maar ik realiseer me ook: die mannen zijn uniek in hun soort. Waar vind je een tweede Johan Derksen? Of Gijp? Ik ga het gewoon op mijn eigen manier doen en verheug me op de komende weken", is de nuchtere voorbeschouwing van Hélène in de ochtendkrant.

Sport en actualiteit

Het gat dat Vandaag Inside achter liet werd de afgelopen weken opgevuld door Marcel & Gijs, maar die talkshow beleefde vrijdag zijn laatste uitzending. Vanaf maandag 3 juli is het aan Hélène in De Oranjezomer. Uiteraard zal het veel over sport gaan, maar ook nieuws en actualiteit spelen een rol.

Goed inlezen

De presentatrice is zich ervan bewust dat er veel bij een dagelijkse talkshow komt kijken. Die ervaring heeft ze al opgedaan bij HLF8. "Een kwestie van goed inlezen. Ik hou daarvan. Dat begint ’s morgens al als ik mijn telefoon pak. Dan ga ik alle nieuwssites voorbij. Dat gaat de hele dag door", vertelt ze.

Bekende sidekicks

De presentatrice wordt gedurende een week steeds vergezeld door één vaste gast, zoals Özcan Akyol, Rutger Castricum, Fidan Ekiz en Youri Mulder.

De Oranjezomer is vanaf 3 juli dagelijks op de buis op SBS 6 rond de klok van half tien.

Meer over