Waar is dat feestje?!

Henny Huisman:' Dit programma is op mijn lijf geschreven'

13 maart 2020 11:00 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten

Hij noemt zichzelf helemaal geen feestbeest, maar toch bezoekt hij tientallen evenementen in Waar is dat feestje?! Tv-icoon Henny Huisman viel van de ene verbazing in de andere. ‘Mensen vertellen mij alles.’

U bent terug op tv! Hoe vindt u dat?
“Ik ben vereerd en vind het hartstikke leuk. Ik ben vaak te gast in tv-programma’s. Maar op een wonderlijke manier ben je voor het publiek pas echt op tv, als je je eigen programma hebt. In Waar is dat feestje?! geef ik een kijkje in de keuken van allerlei feesten. Dat format is op mijn lijf geschreven, omdat je een beetje door de verhalen heen moet prikken. Ik neem mezelf ook niet te serieus, dan wordt het flauw. Het programma is vooral om te lachen, dus ik doe het met een grote knipoog.”

Hoeveel feesten bezoekt u?
“Een stuk of veertig in totaal. De link met Gert-Jan Dröges programma Glamourland wordt gelegd, maar hij bezocht vooral highbrow-evenementen. Waarheen ik ga, loopt enorm uiteen. Zo was ik bij een Chinees nieuwjaarsfeest van de rijke ondernemer Won Yip. Gerard Joling en Xander de Buisonjé traden op en hij schoot vanaf het dak van het Krasnapolsky voor een ton aan vuurwerk de lucht in. Maar ik ging ook naar evenementen voor de ‘gewone man of vrouw’. Zo stond ik bij een glamourbingo in Roosendaal ineens tussen honderdvijftig plattelandsvrouwen in panterprint. En ik zag de wereld van de pilletjes en stampende muziek bij een feest in Rotterdam. Overal was ik welkom en iedereen was heel open. Mensen vertellen mij alles.”

Wat viel u op aan al die feestjes?
“Ik verwonderde me over de uiteenlopende manieren waarop mensen zich vermaken. De een is blij met vier slingers, de ander besteedt alleen al tienduizend euro aan bloemen. En het viel me op dat ik veel dezelfde snuiten terugzag. Mensen die elk feest aflopen om in de belangstelling te staan. Ook toen ik meeging met schnabbels van artiesten viel ik van de ene verbazing in de andere. Met Dries Roelvink vertrokken we vanaf zijn huis in de P.C. Hooftstraat en vervolgens trad hij op in een winkelcentrum naast de roltrappen en aanbiedingen voor skipakken. Een halfuurtje en 2450 euro verder ging hij weer hup naar de volgende. Krankzinnig. En ik hoorde dat andere artiesten zelfs nog meer vangen.”

Bent u zelf ook een feestbeest?
“Helemaal niet! Dat is juist zo grappig. Je zult mij ook nooit in polonaise zien lopen, vreselijk. Ik ben al veel omringd met glamour in mijn werk, dus in mijn vrije tijd kijk ik liever tv dan dat ik een gala bezoek. Hetzelfde idee dat bij de timmerman de lamp scheef hangt en André van Duin thuis heel serieus is.”

Heeft u nog meer plannen voor tv-programma’s?
“Ik ben gevraagd voor een nostalgische serie van de VPRO, Foe yong hai. Over Nederland in de jaren 80 en 90. De tijd dat mensen zondags chinees haalden, vandaar de naam. Ik doe als presentator de opening en de voice-over. Waar is dat feestje?! is dus nog niet mijn laatste programma!”

Waar is dat feestje?! | vrijdag | SBS 6 | 22.00 uur

Meer over