'Dan blijf ik thuis!'

Herhaalbezoek Rutte dreigende splijtzwam bij Vandaag Inside

1 april 2023 10:18 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Premier Rutte schuift volgende week opnieuw aan bij Vandaag inside, maar het aangekondigde bezoek zorgt nu al voor grote spanningen tussen René van der Gijp en zijn collega's.

De sfeer bij Vandaag inside was vrijdag ver te zoeken toen het herhaalbezoek van Rutte aan bod kwam. René van der Gijp blijkt totaal niet blij te zijn met de manier waarop de premier vorige keer behandeld werd.

Uitpraten

Rutte werd het vuur na aan de schenen gelegd door Johan Derksen, Wilfred Genee en vaste gast Jord Knoester. Dat zat Gijp niet lekker: "Ik vond het verleden keer echt belachelijk dat gedoe. Met drie man op die man, wat moet ik ermee? En niet naar z’n antwoorden luisteren enzo. Joh, waar gaat het over? Je moet wel naar z’n antwoorden luisteren, lijkt mij. Hem wel uit laten praten af en toe."

Wegblijven

Derksen gaf aan niet van plan te zijn uit een ander vaatje te gaan tappen en Rutte aan te spreken op alle problemen in het land waar geen oplossing voor lijkt. Daarop reageert Gijp stellig: "Jij wou hem hetzelfde behandelen als verleden keer? Dan blijf ik thuis."

En daarna bleef het pijnlijk lang stil aan tafel.

Meer over