Herman Tegen de Rest

Herman den Blijker doet kookwedstrijdje tegen collega's

20 December 2018 13:18 | amusement | Door Irma Tomas

© RTL Nederland
Chef-kok Herman den Blijker vertrekt wekelijks naar het buitenland waar hij een kookduel aangaat met zijn Nederlandse collega-chefs.

De opdracht is om een karakteristiek, lokaal gerecht van een beroemde lokale chef zo exact mogelijk na te maken, zonder recept. Voor Herman den Blijker is het wekelijks een complete verrassing naar welk land hij reist, wat de lokale eetgewoontes zijn, wie zijn tegenstander is en welk gerecht hij voorgeschoteld krijgt.

Allen ruiken en proeven

Herman en zijn tegenstander mogen de gerechten alleen maar bekijken, ruiken en proeven. Wanneer zij denken te weten hoe het gerecht in elkaar steekt, gaan zij afzonderlijk van elkaar op pad om de ingrediënten te bemachtigen en het recept te bereiden.

Schotland en Tel Aviv

Den Blijker strijdt o.a. tegen Alain Caron, Maaike Dogan, Nigel van der Horst, London Troy en Jermain de Rozario. Daarvoor gaat hij naar Schotland, Tel Aviv, Lissabon en Zwitserland. Wanneer hun creatie klaar is, gaan de chef-koks huiswaarts en worden hun kookkunsten door een jury, die het originele gerecht als geen ander kent, beoordeeld. Terug in Nederland horen ze wie er heeft gewonnen.

Meer over