Herman helpt een handje

Herman den Blijker kookt in nieuw programma bij SBS6 voor werkenden in vitale sector

11 April 2020 09:12 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
Herman den Blijker begint nog voor het einde van deze maand aan zijn werkzaamheden bij SBS6. De tv-kok gaat in zijn nieuwe programma Herman helpt een handje koken voor mensen die een vitaal beroep hebben.

Gewapend met zijn kookkunsten gaat Herman met een foodtruck op pad door Nederland om werkende mensen die vanwege de coronacrisis geen tijd hebben om iets lekkers te koken van een maaltijd te voorzien. Ook andere mensen die hulp kunnen gebruiken komen in aanmerking voor een bezoek van de 61-jarige Herman.

Ouderen

Naast grote instanties bezoekt Den Blijker ook thuiswerkende ouders die het vaak te druk hebben om goed te koken. Ook gaat hij langs bij ouderen die momenteel in sociale isolatie leven om met hen het gesprek aan te gaan.

RTL

De Rotterdamse tv-kok was jarenlang een van de gezichten van RTL, waar hij programma’s als Mijn tent is top, Herrie in het hotel, Herrie XXL en Herrie in de keuken! maakte. Ook was hij samen met Martijn Krabbé te zien in Grillmasters. Eind 2019 tekende hij een vierjarig contract bij John de Mol.

Herman helpt een handje is vanaf 21 april iedere dinsdag om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Meer over