Herman den Blijker weer samen met Reimpie in Herrie In Hotel Spaander

28 April 2015 14:41 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Het Volendamse Hotel Spaander wordt zes weken lang aangepakt in Herrie In Hotel Spaander. Herman den Blijker werkt daarvoor weer samen met Meneer Reimers.

Albert en Evert Schilder runnen het gerenommeerde Hotel Spaander in Volendam. Door hun gebrek aan horeca-ervaring lukt het hen niet om het 130 jaar oude hotel naar een hoger niveau te tillen. Een uitstekend moment om de hulp in te roepen van topkok Herman den Blijker en hotelier Willem 'meneer' Reimers.

Herrie In Hotel Spaander

In hun nieuwe programma Herrie In Hotel Spaander gaan de mannen aan de slag in Volendam. Het is de bedoeling dat het hotel aan het einde van de zes afleveringen weer in de oude glorie is hersteld. "Het hoeft echt geen moderne tent te worden, maar het moet wel rendabel en winstgevend zijn," zegt Reimers, die na twee jaar weer terugkeert op de buis.

Herman den Blijker en Meneer Reimers

Sinds 2007 slaan de hotelier en de topkok geregeld de handen ineen om noodlijdende hotels te helpen. Veelal met succes. "We zijn allebei vakidioten, daarom werkt het tussen ons," meent Reimers. "Herman en ik zijn allebei zeer kwaliteits­bewust," vervolgt hij. "Ondanks dat we totaal verschillend zijn, hebben we vakmatig dezelfde opvatting: goed is niet goed genoeg, het moet beter.” 

Albert en Evert Schilder

Dat wordt nog een hele opgave met Hotel Spaander. "De broers zijn van huis uit aannemers," zegt Reimers. "Ze hebben geen
ervaring in de gastvrijheidsindustrie en maken af en toe dus rare sprongen. De ene broer is vooral geïnteresseerd in kunst, de ander is een ongeleid projectiel. Dat is voor televisie heel grappig, maar het botst soms ook." Toch heeft de hotelier vertrouwen in een goede afloop. "Het is onze eer te na als het niet lukt."

Herrie In Hotel Spaander is dinsdagavond om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Lees ook:
Vliegtuig Martijn Krabbé en Herman den Blijker in de fik

Meer over