Herman van der Zandt had geen trek in Achtuurjournaal

18 juli 2016 09:48 | amusement | Door Televizier

© NOS / Stefan Heijendael

Presentator Herman van der Zandt werkte tot september 2015 voor NOS Nieuws, maar een 'logische' stap naar het Achtuurjournaal zag hij niet zitten. Dat vertelt hij in de VARAgids. Van der Zandt wilde onder andere een sportprogramma maken.

“Mijn heilige ambitie was niet om vast het Achtuurjournaal te presenteren en dat vervolgens twintig jaar te doen", aldus Van der ZandtIk weet vaak welke kant ik niet op wil, maar niet wat ik wél wil doen. Het was mijn verlangen ooit nog eens iets met sport te doen, met wielrennen vooral: zo’n programma als wat Mart Smeets deed.

De Avondetappe

Van der Zandt lijkt geslaagd in zijn missie, want deze zomer presenteert hij samen met Dione de Graaff De Avondetappe, het oude programma van Mart SmeetsIk dacht: als ze mij daar nou eens twee maanden per jaar voor zouden vragen. En als ik dan ook Met het mes op tafel erbij mag doen. Zo hoopte ik mijn eigen pakket bij elkaar te puzzelen.

Minder variatie

Een van de drijfveren achter het vertrek van Van der Zandt bij NOS Nieuws was de mogelijkheid om buiten de studio te werken. Bij het Journaal was er wat minder variatie voor de presentator. Bij sport kom je nogal eens buiten de deur."

Meer over