Het is over en uit voor Miljoenenjacht-verliezer Arrold

13 september 2017 12:50 | amusement | Door Televizier

© RTL

Arrold van den Hurk, de man die te vroeg op de rode knop duwde tijdens de finale van Miljoenenjacht, krijgt geen kans om het nog eens over te doen.

Arrold en zijn advocaat Peter Plasman voerden aan dat Arrold van de zenuwen per ongeluk te vroeg op de rode knop had gedrukt, maar volgens de rechter kan dat nu eenmaal gebeuren bij spannende spelletjes. „Het is volstrekt in strijd met de geest van het spel als daar steeds op teruggekomen kan worden.”

5 miljoen

Banketbakker Van den Hurk stond in 2013 in de finale van Miljoenenjacht en ging naar huis met 125.000 euro. Een aardig bedrag, maar dat had veel meer kunnen zijn. In zijn eigen koffer had Arrold 5 miljoen zitten. Peter Plasman zag wel brood in de zaak die zich vier jaar voortsleepte, hij wilde dat zijn cliënt het finalespel alsnog mocht afmaken. Dat laat de rechter niet toe.

Spelregels

Het duo Van den Hurk/Plasman kan nog in hoger beroep, maar Endemol laat in een reactie weten klaar te zijn met deze hele affaire: „De rechter is duidelijk, we hebben ons aan de spelregels gehouden. Sinds 2008 is drukken op de rode knop beslissend in het spel. Van den Hurk is hierover ingelicht en heeft de spelregels en het programmaformat aanvaard. We hopen dat Van den Hurk nu gaat inzien dat hij zelf op de rode knop heeft gedrukt en zo een deal heeft gesloten waarmee het spel werd beëindigd.”

Meer over