Een huis voor 1 euro

Het Italiaanse Dorp: Ollolai vanaf 16 juli elke dag bij RTL

22 mei 2018 13:44 | amusement | Door Irma Tomas

© Roland J.Reinders
RTL gaat gelukkig niet helemaal op de herhalingstour deze zomer. Vanaf 16 juli zendt RTL 4 iedere werkdag Het Italiaanse Dorp: Ollolai uit. Daarin worden Nederlanders gevolgd die vervallen huizen in een verlaten Italiaans dorp opknappen.

Ollolai in Sardinië verloor in dertig jaar meer dan de helft van zijn oorspronkelijke bewonersaantal wegens een gebrek aan banen. Enkel de oude bewoners bleven over. De burgemeester van het dorpje Ollolai was zo ten einde raad dat hij besloot een aantal huizen te verkopen voor slechts één euro. Op voorwaarde dat gebouwen flink opgeknapt zouden worden.

Ondernemersplan

Daarnaast moeten de nieuwe inwoners van Ollolai een ondernemersplan hebben dat ook echt iets gaat betekenen voor de economie van het dorpje. Elke week leggen de Nederlanders verantwoording af over de voortgang van hun bedrijfsplan aan de vierkoppige dorpsraad van Ollolai.

Terug verdienen

Het koppel of gezin met de meeste vooruitgang in die week, ontvangt ter aanmoediging wat extra hulp bij de verbouwing. Aan het einde van de reeks wordt de balans opgemaakt en kan het gezin of koppel met de meeste vooruitgang zelfs een groot deel van hun eigen investering terugverdienen.

Het Italiaanse Dorp: Ollolai, Vanaf 16 juni - iedere werkdag om 21.30 uur • RTL 4

Lees ook: RTL zet vol in op herhalingen deze zomer

Meer over