Samenvatting

Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: de eigenzinnige bakker krijgt hoog bezoek

23 november 2023 09:30 | amusement | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET
Heb je Het Sinterklaasjournaal gemist? Geen zorgen! Wij maken dagelijks een samenvatting voor je van de belangrijkste avonturen die Sinterklaas en zijn Pieten hebben meegemaakt.

Dit is de samenvatting van woensdag 22 november 2023.

De bakker slaat op de vlucht

De eigenzinnige bakker is nog steeds op volle toeren bezig. Hij vult de schoenen van klanten met lekkers en zingt Sinterklaasliedjes. Plots komt de Sint de bakkerij binnen. Hij wordt toegezongen door klanten die toevallig bekende zangers zijn: Numidia, Chef Special en Rondé. De bakker schrikt zo van de komst van de goedheiligman dat hij de bakkerij uit vlucht.

Sinterklaas wordt toegezongen door Numidia, Chef Special & Rondé
Sinterklaas wordt toegezongen door Numidia, Chef Special & Rondé

Topoverleg in Het Pietenhuis

In Het Pietenhuis is ondertussen een topoverleg bezig tussen Hoofdpiet en de andere Pieten, want er moet uiteindelijk toch een beslissing komen over of de Pieten hun schoenen nu wel of niet mogen zetten. Er is nog geen beslissing gevallen dus de Pieten blijven staken. Voorlopig worden er daarom geen schoencadeautjes bezorgd. 

Er is een topoverleg in Het Pietenhuis
Er is een topoverleg in Het Pietenhuis

Het Sinterklaasjournaal

Hoe loopt dit allemaal af? Je ziet het elke dag om 18:00 uur in Het Sinterklaasjournaal op NPO 3 of je leest het weer in onze samenvatting.

Lees hier ook de samenvatting van dinsdag 21 november 2023.

Meer over