Hit me with your rhythm stick

GTST is niet alleen goed voor dramatische verhaallijnen en taboedoorbrekende scènes, de soap heeft ook een fiks aantal muzikale hoogtepunten voortgebracht. Lees en huiver. 

De Titelsong

De bekendste hit van GTST is de titelsong. 'Goede Tijden Slechte Tijden', gezongen door Lisa Boray en Louis de Vries bereikte in 1991 een respectabele negende plek in de Single Top 100. Tot op de dag van vandaag is het lied hetzelfde gebleven. Nog altijd is de tijd van onbezorgdheid voorbij en ligt de lange weg naar morgen op ons te wachten. Met dank aan Bert van der Veer die de tekst voor zijn rekening nam. Maar ook GTST gaat met haar tijd mee. Tegenwoordig zingt Lysa Schenkers de titelsong. 

Bestel hier Goede Tijden Slechte Tijden Seizoen 20 >>

Ademnood

2. Dé hitformatie van GTST is Linda, Roos en Jessica. Babette van Veen, Guusje Nederhorst en Katja Schuurman zongen midden jaren negentig een handvol hit bij elkaar waarvan de bekendste 'Ademnood' was. De single stond in 1995 op nr. 1. Dit is het onvergetelijke refrein. 
‘Je komt in ademnood
Want de kans is groot
Dat ik krijg wat ik wil van jou
Mond op mond, we doen 't nou
Ademnood, geef je nu maar bloot
Delen we de passie weer
Of wordt dit de laatste keer voor jou, ohoh’ 

Afbeelding
GTST Seizoen 20
Bestel >>

Alles of Niets

Nog een keertje Linda, Roos en Jessica. Het liedje 'Alles of niets' kwam in 1996 tot een vijfde plaats. Daarna bracht het trio nog meer liedjes uit: 'Kom bij mij', 'Goeie dingen', 'Lange nacht', Druppels. Maar daar kunnen slechts weinigen zich nog iets van herinneren.

Ongelofelijk

Na het trio dames bracht GTST in 2001 weer een bandje voort, ditmaal een lang vergeten viertal met de goedgekozen naam 'Good Times', ter gelegenheid van de 2000ste aflevering van de soap. De groep bestond uit Aukje van Ginneken (Charlie), Sylvester (Johnny de Mol), Winston Post (Benjamin) en Chanella Hodge (Terra). Wij dagen je uit de naam van hun hitje te roepen. Eenmaal andermaal… 'Ongelofelijk' kwam tot nummer 35.

Jij

Een eervolle vermelding is er voor Rikki, Lucas, Sjoerd en Edwin die in 2011 een poging waagden de hitlijsten te bestormen. Lukken doet dat niet, hun plaatje Jij komt niet verder dan de Tip 21.

Afbeelding
GTST Seizoen 1
Bestel >>
Afbeelding
GTST Seizoen 2
Bestel >>
Afbeelding
GTST Seizoen 3
Bestel >>
 
Afbeelding

GTST Seizoen 4
Bestel >>
 
Afbeelding

GTST Seizoen 5
Bestel >>
 
Afbeelding

GTST Seizoen 6
Bestel >>

 

Reageren