Hugh Hefner krijgt eigen documentaireserie

12 augustus 2016 10:00 | amusement | Door Televizier

American Playboy: The Hugh Hefner Story vertelt het verhaal van Hugh Hefner's (90) complete leven. Dat meldt entertainmentwebsite Variety. De serie wordt vanaf 2017 uitgezonden door Amazon Prime. 

De dertiendelige documentairereeks bevat beeldmateriaal dat door Hefner zelf beschikbaar is gesteld. Dat is niet niks: de Playboy-man bood maar liefst 17.000 uur aan beeldmateriaal aan bij Stephen David Entertainment, de maker van de serie. Naast deze beelden biedt de docu een kijkje in de notitieboeken uit de archieven van Hefner.

Nieuwe verhalen

Het leven van Hugh Hefer spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. De negentigjarige man woont op het befaamde Playboy-landhuis met een arsenaal aan 'bunnies'. Het uitbundige leven van Hefner zal volgens de producenten uitgebreid verteld worden, waarbij nieuwe, niet eerder vertelde verhalen niet ontbreken. 

Niet de eerste

De documentaire van Amazon Prime is niet de eerste serie die wordt gemaakt over Hefner. In 1996 kwam er al eens een reeks uit, waarna dat in 2009 nog eens dunnetjes werd overgedaan. Wanneer en waar de serie in Nederland te zien is, is niet bekend.

Eerder hengelde Amazon Prime al het voormalige Top Gear-trio binnen voor een nieuwe serie. Hun nieuwe programma, The Grand Tour, verschijnt later dit jaar. 

Meer over