Ilse DeLange

Hugo Borst jaagt kijkers DWDD tegen zich in het harnas

11 februari 2020 20:14 | amusement | Door Irma Tomas

© Screenshot DWDD
Veel kijkers van De wereld draait door vroegen zich af of Hugo Borst soms met zijn verkeerde been uit bed was gestapt vanochtend. De tafelheer van Matthijs van Nieuwkerk stelde behoorlijke vervelende vragen aan de gasten. Vooral Ilse DeLange moest het ontgelden.

Ilse was in de uitzending van DWDD omdat ze een Edison had gewonnen. Matthijs van Nieuwkerk deed daarom zijn best om er een gezellig gesprek van te maken maar daar dacht Hugo Borst anders over. Net toen Ilse een liedje wilde spelen vroeg Hugo Borst waarom Ilse eigenlijk überhaupt nog muziek maakte. 'Dit is je negende Edison. Er is niets meer voor je te winnen, dan win je je 12de en 13de Edison. Wat moet je nog? Alleen in dit kleine kikkerlandje scoor je nog. En verder niet...'

Oudere vrouw

Ilse vertelde dat ze nog steeds heel blij is met prijzen, maar Hugo ging nog even door: 'Straks gaat de tijd een rol spelen en dan word je een oudere vrouw. Heeft dat invloed op je optredens?' Ilse antwoordde dat ze denkt dat het dan alleen maar interessanter wordt, waarop ze een applaus kreeg uit de zaal. Ook thuis zorgde de vragen voor onrust. 

Bekijk het fragment hier terug:

Cliniclown

Ook de volgende gast, Hans Lebbis, moest het ontgelden, net als Matthijs van Nieuwkerk zelf. Toen Hugo een compliment kreeg van Lebbis voor zijn werk voor verzorgingshuizen bitste Hugo tegen Matthijs dat hij ook eens wat nuttigs zou moeten doen met zijn bekendheid. De voetbalanalist dacht bijvoorbeeld aan Cliniclown.  

Meer over