WIDM

Huilde Merel nou écht om Jamie?

9 April 2019 16:31 | amusement | Door Faye Heijnis

© ANP
Merel Westrik mag nu al een maand hardop zeggen dat zij de Mol is. Ze heeft de boel flink voor de gek gehouden. Maar waren die tranen bij de executie van Jamie nou oprecht of acteerwerk? 

De RTL Nieuws-presentatrice geeft er eindelijk eerlijk antwoord op in de laatste Wie is de Mol?-podcast van 2019.

Oprechte tranen

"De tranen waren echt oprecht", vertelt Merel. "Jamie was mijn vriendje tijdens Wie is de Mol?." Ook vertelt ze dat Jamie een Mol-vrije zone in hun gedeelde kamer had ingevoerd. "Dat vond ik heel relaxed. Jamie zei: 'Ik sla helemaal op hol van dit spel als ik de hele tijd over vraagtekens bij moet zetten. Er moet ook een plek zijn waar we dat niet doen'. (…) Dat kwam mij als Mol supergoed uit. Dat veranderde op een gegeven moment wel. Dan zei Jamie 's avonds: 'Mer, jij bent toch niet de Mol, hè?’ Dan zei ik: 'Maar Jaim, jíj bent het toch niet?'." 

Verkeerde stokje

Ze heeft wél enorm geacteerd bij de opdracht met de stokjes, waarin ze de verkeerde eruit trok en Niels zo naar de finale hielp. Ja, ze had inderdaad verkeerd geteld, want volgens haar berekening had Sinan de vrijstelling moeten krijgen. Maar zo erg was de fout voor haar natuurlijk niet. "Ik dacht: nou ja, boeiend, het maakte mij niet zoveel uit. Toen moest ik even acteren en zei ik: 'Oh, wat heb ik gedáán'. En toen zei Sarah gelukkig nog: 'Hij was voor jou geweest'."

De rest is geschiedenis.

Meer over