Oh my Gogh!

Humberto stoot peperdure Van Gogh-kunstwerken om

26 maart 2023 10:11 | amusement | Door Faye Heijnis

© Screenshot Humberto Op Zaterdag (RTL)

Humberto Tan ontving zaterdagavond Lieuwe van Gogh en een deel van zijn kunstcollectie in zijn talkshow. Werken waar een prijskaartje van duizenden euro's aan hangt. Des te pijnlijker maakte dat gegeven de misstap die Humberto beging.

Lieuwe van Gogh is de zoon van Theo van Gogh en de achterachterneef van de enige echte Vincent van Gogh. Hij is in de voetsporen van zijn overgrootoom getreden en overhandigt anno 2023 zelfs een kunstwerk aan rapper Snoop Dogg. Daar komt hij in Humberto trots over vertellen. En dan gaat het mis.

Humberto Tan vs Van Gogh

Terwijl Humberto aan Lieuwes lippen hangt, maakt hij net een stap te veel naar achteren en stoot de presentator tegen een van de werken aan. Die kukelt om. "Kijk nou wat je doet man", zegt de goedlachse Lieuwe. "Oh! Oh!", roept Humberto uit als hij het zelf ook door heeft en probeert te redden wat er te redden valt. "Is dit 11.000 euro?!" "We maken een kortinkje voor je", lacht Lieuwe. "Oh! Ojee! Oh!", roept Humberto verder. "Laat maar zitten", aldus Lieuwe, die zijn werk weer overeind en op veilige afstand van Humberto zet. 

Humberto sluit af met reclame maken voor Lieuwes expositie in De Hallen Studio's in Amsterdam, in het pinksterweekend. "Dat is wel het minste wat je kunt doen", grinnikt Lieuwe. Je kunt het tafereel hier of hieronder vanaf 23:00 terugkijken. 

Meer over