Nu al populair

'Rockstar' Robin van I can see your voice krijgt bijzonder cadeau

30 oktober 2020 10:37 | amusement | Door Andrea Peelen

© RTL

‘Reizende rockstar’ Robin hield de gemoederen flink bezig tijdens de eerste aflevering van I can see your voice. Met zijn loepzuivere stem wist hij niet alleen het jurypanel te verrassen, ook kreeg hij een bijzonder cadeau van Marieke Elsinga.

Robin Borneman was een van de zes deelnemers in de spiksplinternieuwe show van RTL4. Hierin maakt een kandidaat kans op 5000 euro door te raden wie van de zes een nachtegaal is. Uiteindelijk blijft er nog één over, die een duet aangaat met zijn grootste idool. Als blijkt dat de deelnemer geen noot kan zingen, dan gaat het geld naar de bedrieger.

Tijdens het proces krijgt de kandidaat advies van een panel vol BN’ers, waaronder Samantha Steenwijk en Marieke Elsinga. Zij wisten zeker dat Robin geen echte zanger was en raadden kandidaat Anneke af om hem te laten zingen met OG3NE. Toen Robin vervolgens loepzuiver Rolling in the deep van Adele inzette, vielen hun monden open van verbazing. 

Marieke Elsinga bood de zanger vervolgens een groot cadeau aan. "Ik draai je morgenochtend", beloofde ze. "Erewoord, morgenochtend op Qmusic ben jij te horen."

Groot in Amerika

Net als de meeste andere deelnemers is Robin geen totale onbekende uit de muziekwereld. Hij heeft zelfs een tour in Amerika op zijn naam staan, waarbij hij soms wel voor een miljoen mensen speelde. 

De zanger doet mee aan I can see your voice omdat hij hoopt Floor Jansen achterna te gaan. Zij was al internationaal bekend met de band Nightwish, maar brak pas definitief door in Nederland dankzij Beste zangers.

Meer over