Au revoir Amir...

GTST hint naar afscheid Alkan Çöklü

29 oktober 2020 17:38 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het lijkt erop dat GTST-fans het binnenkort zonder Amir Nazar (Alkan Çöklü) moeten stellen. Een aankomende verhaallijn leidt hem ineens erg ver van Meerdijk.

Op Videoland is al te zien hoe het afscheid van de Afghaanse arts subtiel in gang is gezet. 

Judith Schoof

De 'boosdoener' is Judith Schoof (Christine van Stralen). Zij voelt zich bedreigd door Amir omdat hij Anton er op wijst dat het niet etisch verantwoord is voor een arts om een patiënt in huis te nemen. Judith wil absoluut niet vertrekken en besluit Amir op handige wijze uit de weg te werken. Ze doet onderzoek naar zijn roots ontdekt dat hij als vluchteling ooit de stichting Famirah heeft opgericht, bedoeld om gezinsherenigingen te realiseren. Nu Judith weet waar Amirs interesses liggen, begint ze hem te manipuleren.

Griekenland

Judith doet net alsof ze druk aan het collecteren is voor Stichting Vluchteling en praat zo subtiel met Amir over zijn eigen werk voor en met vluchtelingen. Heel geniepig vraagt ze zich af waarom hij eigenlijk nooit ter plaatse iets heeft gedaan voor die mensen. Amir kan niet anders dan toegeven dat hij wel degelijk droomt om in de vluchtelingenkampen te werken. Maar hij heeft al een leven in Meerdijk: zijn plek in de praktijk, zoon Max-Ravi en z'n nieuwe liefje Amelie. Dat kan hij echt niet zomaar opgeven. Toch begint het idee te gaan helpen in Griekenland bij hem te prikkelen.

Amelie stemt in

Wat Amir niet weet is dat Judith inmiddels ook al bij Amelie is langsgeweest om haar te manipuleren. Judith laat Amelie nadenken over het gunnen van dingen binnen een relatie. Amelie geeft aan haar geliefdes niet te willen belemmeren en met die mindset hoort ze later die dag ook Amirs kersverse plannen aan. Amir wil voor 2 maanden naar Griekenland om als arts te helpen en dat vindt ze een topidee. Ze zal met liefde op hem wachten en desnoods past ze wel op Max-Ravi. 

Anton zegt nee

Enige obstakel is nog Anton die niet happy is met het idee dat Amir hem en de praktijk zomaar in de steek laat. Hij wil niets weten van eventuele vervangers en eist dat Amir gewoon blijft, hij krijgt hoe dan ook geen onbetaald verlof. Maar Amir is vastberaden: hij gaat.

Filmproject

Amirs naderende afscheid heeft mogelijk alles te maken met Alkans succes als film- en televisiemaker. Zijn zelfgeschreven en geregisseerde korte film Atilla viel in de smaak en begin september kreeg hij subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds om te schrijven aan een nieuw filmproject. Daarnaast is hij bezig met het schrijven van een tv-serie. Op zijn Instagrampagina laat Alkan zien al weken in schrijversretraite te zijn, ver van de soapset. 

Meer over