'De laatste uitzending van mei'

Iedereen trapt weer in jaarlijkse grap Giel Beelen

1 juni 2022 10:21 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Bijna ieder jaar op de laatste dag van de maand mei maakt radio dj Giel Beelen de grap dat het zijn laatste uitzending is. En bijna ieder jaar trapt bijna iedereen erin. Zo ook gisteren.

'Vandaag is de laatste uitzending van mei hier op Radio 2', zei Giel Beelen, die 's avonds van 22:000 tot 0:000 uur uitzending heeft. Giel kleedde zijn grap mooi in met een treurig muziekje en door het te hebben over de aardverschuiving die op dit moment plaatsvindt in radioland. Hij doelde daarmee o.a op het uiteenvallen van radio-duo Coen en Sander. 

Voor mei houdt het hier op

"Ik ben een dankbaar mens. NPO Radio 2 is een warm bad en echt een familie. Voor mei houdt het hier op", zo eindigde Giel zijn betoog. Het ANP trapte erin en daarna namen o.a. Nu.nl en het AD het bericht over. Doorgewinterde luisteraars hadden natuurlijk meteen door dat Giel de boel weer eens in het ootje nam. Het is inmiddels een mooie traditie geworden. De omroep van Giel Beelen, BNN/Vara moest er uiteindelijk aan te pas komen om het bericht officieel te ontkennen. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Giel Beelen (@giels)

Meer over