Iedereen wil een labradoodle vanwege Boer Zoekt Vrouw

Sinds Yvon Jaspers in Boer Zoekt Vrouw op tv verschijnt met haar labradoodle Tommy worden labradoodle-fokkers overspoeld met aanvragen voor puppy's.

De 3-jarige Tommy is vanaf dag 1 razend populair bij de kijkers die massaal besloten dat ze precies zo'n hond willen. In Metro vertelt Carolien van Beek van de georganiseerde labradoodle fokkers in Europa (ALAEU) dat het bij haar een gekkenhuis is . „Direct na de aankondiging van het nieuwe seizoen Boer Zoekt Vrouw, waarin Tommy voor het eerste te zien was, stroomde mijn mailbox al vol met aanvragen voor een puppy.”

Barack Obama

Maar al die liefhebbers moeten geduld hebben, al voor Tommy ten tonele verscheen, was er een wachtlijst van 6 maanden en die wordt nu met de week langer. De doodle werd populair sinds de Amerikaanse president Barack Obama een dergelijke hond overwoog voor zijn dochters Sasha en Malia. Dat werd uiteindelijk een Spaanse waterhond, maar het leverde de labradoodle (een kruising tussen een koningspoedel en een labrador) wel een goede naam op.

Marktplaats

De officiele fokkers van de labradoodle vrezen door de hernieuwde populariteit van de hond voor een wildegroei van illegaal gefokte honden.  „Mensen zien de hond van Yvon op tv en willen het liefste de volende dag al een doodle in huis. Via Marktplaats is een Tommy van een niet geregistreerde fokker dan zo gekocht.”

Mensen die ook graag een labradoodle willen, moeten zich realiseren dat zo’n dier 2000 euro kost en veel aandacht nodig heeft. Tommy zelf heeft al een waarschuwing de deur uitgedaan.

Ook tijdens de speeddates kreeg de hond van Yvon veel zendtijd

Meer over: