Soepel

Ilse DeLange geniet van deelname aan Duitse dansshow Let's Dance

7 maart 2021 10:10 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
Vanwege corona heeft Ilse DeLange behoorlijk wat gaten in haar agenda staan. De Almelose zangeres vult dat op met haar deelname aan het dansprogramma Let's Dance. In Duitsland welteverstaan.

“Het is echt een opgave, hoor. Ik swoop maar wat mee met dat haar, dat leidt een beetje af van die benen van mij”, neemt Ilse zichzelf min of meer op de hak. Toch geniet ze ondanks de vele uren die ze erin stopt met volle teugen bij onze Oosterburen. “Je bent gewoon elke dag aan het trainen. Eigenlijk lig je in bed alleen maar stapjes te tellen. Je kop loopt af en toe over, maar ik doe ontzettend m’n best. Gruwelijk leuk.”

Dansles

Voor velen komt de passie voor dansen bij Ilse wellicht als een verrassing, maar de 43-jarige blondine is er al van kleins af aan verknocht aan. “Op mijn negende ging ik voor het eerst naar dansles in Almelo. Dat weten niet veel mensen, maar ja, dat vond ik fantastisch. En met name die beetje ouderwetse stijl, gefällt mir sehr. Ik kan niet eens meer goed Nederlands praten", gaat Ilse verder in gesprek met RTL Boulevard.

Coronatest

Omdat Ilse steevast naar Duitsland afreist voor de opnames, moet ze zeer regelmatig een coronatest ondergaan. Dat valt niet altijd mee, maar ze sluit toch met een vrolijke noot af. “Ik moet testen voordat ik naar Duitsland ga, dan word ik getest als ik aankom en dan word ik de volgende ochtend getest. Ik heb echt geen neusschot meer over. Maar ik ben blij, want het zorgt ervoor dat we iets kunnen doen."

Meer over