Interview: De nieuwe Ridge over The Bold And The Beautiful

Vrijdagavond keert Ridge eindelijk terug in The Bold. Hij ziet er wel anders uit: voortaan speelt Thorsten Kaye het personage. Televizier sprak de nieuwe Ridge.

Vorig jaar gingen Ridge en Brooke op huwelijksreis in Parijs; zij keerde alleen naar huis. Ridge heeft nu genoeg van Europa en komt daarom terug. Hij is alleen wel wat veranderd. De markante kaaklijn van vertolker Ronn Moss is verleden tijd; vanaf nu speelt acteur Thorsten Kaye de Forrester-stieftelg.

De nieuwe Ridge verscheen al eind 2013 in The Bold And The Beautiful, vrijdag is RTL 8 aan zijn debuut toe (in de tweede aflevering van de avond). Televizier sprak Thorsten in levenden lijve, en hij bleek verrassend openhartig.

Heb je auditie gedaan?

"Nee, ik werd gevraagd of ik een rol in The Bold wilde spelen. Daar moest ik even over nadenken. Toen ik uiteindelijk had besloten de rol aan te nemen, hoorde ik pas dat het om die van Ridge ging. Ik schrok me rot. ‘Wil je echt dat ik Ronn Moss ga vervangen?’, vroeg ik m’n baas. Hij antwoordde volmondig ‘ja’. Ach, het ergste wat er kan gebeuren is dat ik verschrikkelijk slecht
ben en word ontslagen. Er zijn ergere dingen in de wereld."

Was je een fan van de soap?

"Nee, nooit geweest. Ik kijk maar weinig tv, en als ik kijk is het sport. Ik ben een fan van de cast, niet per se van de show." 

Is jouw Ridge anders?

"Ik ken de oude Ridge niet goed, het is dus lastig een vergelijking te maken. Ik probeer zo veel mogelijk spanning toe te voegen aan mijn personages, en dat doe ik ook bij Ridge. Deze Ridge vindt het lastiger keuzes te maken dan de oude. Hij trekt zijn beslissingen regelmatig in twijfel, en dat voegt iets toe aan de soap."

Wat waren de reacties van de fans op jouw Ridge?

"Ik heb geen flauw idee. Ik lees geen tijdschriften, omdat ik dan word geconfronteerd met de leuke én de vervelende dingen. Ik hou er niet van iets negatiefs over mezelf te lezen. Ik probeer mijn scènes zo goed mogelijk uit te voeren, wat het publiek ervan vindt is voor mij niet belangrijk."

Hoe is het om te weten dat je wereldberoemd wordt?

"Ik ben geen acteur geworden om beroemd te zijn, maar omdat ik verhalen wil vertellen. Ik hoop wel dat ik in de toekomst normaal over straat kan blijven gaan, maar dat moet wel lukken. Ik zoek het in elk geval niet op."

Woon je daarom niet in LA?

"Absoluut. Ik woon in het bos in Connecticut en vertik het om mijn stekkie te verlaten. Toen ik werd gevraagd voor The bold moest ik lang twijfelen, aangezien de serie aan de andere kant van Amerika wordt opgenomen. Ik werk daarom drie dagen per week en vlieg telkens op en neer. Het is niet altijd makkelijk, maar ik hoef in ieder geval niet in die gekke stad te wonen."

The Bold And The Beautiful is vrijdagavond om 18.30 uur te zien op RTL 8.

Lees ook:
Stephanie Forrester voorgoed uit The Bold.

Reageren