Interview

Wolter Kroes en John de Bever doen mee aan Het Jachtseizoen: ‘Schijt aan de regels’

13 juni 2024 10:00 | amusement | Door Janine van Rooden

© Talpa
Er zijn weer heel wat bekende gezichten bereid gevonden om in een oranje overall op de vlucht te slaan voor Giel, Thomas en Stefan van StukTV. Zo ook het muzikale duo Wolter Kroes en John de Bever. Wolter neemt als echte Het Jachtseizoen-veteraan het ‘groentje’ John mee op boevenpad.

Wij spraken de twee artiesten over hun deelname aan de spannende spelshow, waarvoor ze werkelijk alles uit de kast hebben gehaald.

Waarom hebben jullie ‘ja’ gezegd tegen dit tv-programma?

John: “Het leek me gewoon fantastisch om hier een keer aan mee te doen.”

Wolter: “Ik heb al een keer eerder meegedaan en het leek me leuk om dit samen met John nog eens te doen.”

Hoe hebben jullie je voorbereid?

John: “We hebben van tevoren een geweldig vluchtplan bedacht en daardoor is het tot het laatste moment een spannende strijd geweest. De jongens van StukTV hadden denk ik nooit verwacht dat we zo goed voorbereid zouden zijn.”

Wolter: “We hadden daarover nog bijna bonje met de productie, omdat we steeds tegen het randje van de spelregels zaten. We zijn er niet overheen gegaan hoor. We hadden zeg maar schijt aan de regels, maar hebben ons er toch aan gehouden.”

Wolter, jij kent de mannen van StukTV goed en hebt al een keer eerder van ze gewonnen in Het Jachtseizoen. Maakte dat jou nu extra gemotiveerd?

Wolter: “Die jongens waren natuurlijk uit op wraak dus ik wilde sowieso weer van ze winnen. We zijn vrienden van elkaar, maar op dat moment even niet meer. Of dit voor mij de tweede overwinning wordt… daarvoor moeten de mensen maar gaan kijken.

Er is in de hele geschiedenis van Het Jachtseizoen nog niet gebeurd wat John en ik gedaan hebben. We hebben alles uit de kast gehaald. Ken je het programma Te Land, Ter Zee en in de Lucht? Daar kunnen wij ‘onder water’ aan toevoegen. En we hebben legaal 200 kilometer per uur op de snelweg gereden… meer zeg ik niet.”

John: “Als de mensen zien wat wij tijdens onze vlucht allemaal hebben gedaan dan praten ze daar nog tien jaar lang over. Dit is geweldige televisie, echt waar.”

John, jij ziet er eigenlijk uit als de rust zelve. Hoe gebrand was jij op een overwinning?

John: “Als ik een spel speel ben ik dus helemaal niet zo rustig meer. Dat had ik ook altijd als ik voetbalde. Dan ben ik een ander mens, gek hè? Ik wil gewoon áltijd winnen.”

Wolter: “John is zo fanatiek, dat is echt verschrikkelijk. Die is niet te houden! Hij rende met zijn manke voet zelfs nog harder dan ik.”

John: “Ik werd ook steeds helemaal paranoia, want ik voelde gewoon de hele tijd dat ze op onze hielen zaten.”

Wolter: “En hij had gelijk, het was ongelooflijk spannend. Als je nu het woord ‘paranoia’ in de Dikke Van Dale opzoekt staat er ‘John de Bever’ achter met een uitroepteken, haha. Ik werd helemaal zenuwachtig van hem.”

Wat voor advies zouden jullie willen geven aan andere sterren die nog mee gaan doen?

Wolter: “Bedenk vooral een goed vluchtplan.”

John: “Als je helemaal niks verzint en blind op de vlucht slaat dan kom je niet ver meer.”

Wolter: “De techniek die de jongens van StukTV in de bus hebben is inmiddels zo goed, daar moet je echt rekening mee houden.”

Jullie hebben allebei al aan veel tv-programma’s meegedaan. Staan er nog shows op jullie verlanglijstjes?

Wolter: “Ik zou The Passion te gek vinden, maar dan wel met zingen erbij natuurlijk. Wie Is de Mol? is daarnaast een grote wens van mij.”

John: “Wat ik heel graag een keer zou willen doen is Special Forces VIPS. Daarnaast lijken Make Up Your Mind en The Masked Singer mij geweldig.”

Je ziet Wolter Kroes en John de Bever in Het Jachtseizoen op 13 juni 2024 om 20:30 uur bij SBS6

Meer over