Interview met Britt & Ymke over Waar Rook Is...

Het meest opmerkelijke duo op de Nederlandse televisie is terug met Waar Rook Is... zijn Britt & Ymke. Televizier.nl sprak Britt & Ymke. Met opmerkelijke resultaten.

Wat gaan jullie nou precies doen?

Britt: „Er wordt heel veel geschreven over bekende mensen en wij gaan uitzoeken wat wel of niet waar is. In de Privé staan soms zulke rare verhalen. Zo stond er dat Jort Kelder bang is dat hij traag zaad heeft. Wij dachten: 'huh, de beste vriend van Mark Rutte die zegt dat ie traag zaad heeft. Hoe zit dat?' Toen hebben we hem voor de proefaflevering op de Dam opgewacht bij een van z’n schnabbels. Hij vertelde dat het niet zo is dat hij geen kinderen heeft vanwege traag zaad maar   omdat ie zwangere vrouwen lelijk vindt. Hij zou z’n zaad liever in een Indiase draagmoeder willen stoppen zodat Lauren niet zwanger hoeft te worden. Onze baas vond dat zo'n leuk interview dat we een heel programma mochten maken.”

Ymke: „En dat is alleen nog maar het hoofdonderdeel van het programma, het is een glamourprogramma. We gaan ook naar de feestjes, naar de rode loper, mensen interviewen en kleding beoordelen.”

Britt: „We hebben allebei ons eigen gedeelte. Ik heb helemaal niks met mode, dus dat gaat Ymke doen. Ik ben helemaal fan van paarden en je hebt tegenwoordig natuurlijk Sterren Springen en Sterren Dansen en ik wil graag Sterren Springen Paard maken en dat noem ik dan Celebritty Jump Tegenwoordig doen BN’ers zo veel om op televisie te komen, dat is ook een klein onderdeel. Ik ga testen of mensen kunnen paardrijden en misschien wordt dan dan later een heel eigen programma. Maar ze moeten het wel een beetje kunnen, ik wil niet dat ze ervan afvallen en alles breken. Er gaan ook mensen dood als ze van paarden vallen. In de proefaflevering ging Sander Janson van CampingLife mee en hij sprong over een hindernis dus dat was best wel kicken.

Ymke: „De leukheid zit er in dat Britt alles van paardrijden weet dus het is een soort Heel Holland Bakt maar dan over paardrijden met allerlei paardenjargon. Het is leuk om Britt om een positieve manier wat te zien afweten van iets.”

En jij hebt verstand van mode?

Ymke: „Ik ben het vaak niet eens met de meningen in bladen over wat BN’ers dragen. Voor Lieke van Lexmond is het geen kunst om er altijd fantastisch uit te zien. Ze heeft er een heel team achter zitten en een fantastisch lichaam. Dus haar zal ik wat strenger beoordelen, maar als Eric Terpstra over de loper flaneert in een of andere leuke kaftan dan ga ik dat niet afstraffen. Dat verdient een aanmoediging. In de Privé deelt altijd iemand op papier altijd champagneglazen uit aan BN’ers. Ik ga dat letterlijk doen, al lijkt het me wel eng om er maar eentje te geven.”

Wat voor soort roddels zoeken jullie? Alleen luchtige of ook serieuze?

Ymke: „Van alles, maar het moet wel een beetje origineel worden. Ik was heel blij dat we die Indiase draagmoeder uit Jort Kelder wisten te persen. Dan is het in alle opzichten geslaagd, dan heb je dat trage zaad opgelost met de draagmoeder.”

Britt: „Ik hou niet van de standaard Sylvie-roddels. Maar we hebben net ontdekt dat dolfijnen worden afgetrokken voordat ze een show geven. En Frans Bauer heeft heel lang gewerkt in het dolfinarium dus dan kunnen wij naar Frans Bauer om te vragen of dat waar is.”

Ymke: „Misschien was Frans Bauer wel jarenlang dolfijnenfluffer.”

Britt: „Dat soort dingen willen we dus uitzoeken.”

Ymke: „En Frans Bauer doet toch voor iedereen de deur open. Krijg je nog koffie ook.”

Reageren