Interview met de Frogers over Groeten uit 19xx

In de eerste aflevering van Groeten uit 19xx keert de familie Froger terug naar 1972. René was toen twaalf jaar oud. Het gezin woont drie dagen in een huis dat helemaal gestyled is naar die tijd. Televizier.nl sprak met de familie over dit bijzondere avontuur. 

Hoe was het om weer in 1972 te zijn?

René: “Geweldig. Het was erg leuk om een kijkje terug in je jeugd te nemen. Ik kon me veel herinneren van die tijd, maar dat kwam ook door hoe de productie het allemaal gedaan heeft. De aankleding van het huis was super, want alle producten uit die tijd stonden er. Het was heel leuk dat onze kinderen ook inzicht hebben gekregen over hoe het in die tijd ging.”

Wat is het verschil met 1972 en nu?

René: “Vooral de communicatie is anders. Vroeger had je natuurlijk nog geen mobiele telefoon. Dus toen wij in het weekend met de kinderen aan tafel zaten, merkten we wel dat het anders is. Je komt tot hele leuke gesprekken, want je hebt gewoon meer tijd en bent meer geïnteresseerd in een ander.”

Natasja: “We waren echt in gesprek en werden niet gestoord door de telefoon. Dat vond ik één van de hoogtepunten uit het weekend.”

René, ben jij verslaafd aan de telefoon?

“Nee, helemaal niet. Ik heb het helaas nodig voor mijn werk, maar als die twee dagen in de kast ligt, vind ik het ook prima. En als ik ergens op visite ben, dan gaat ie sowieso uit.”

Wat hebben jullie gedaan?

René: “We hebben zoveel leuks meegemaakt. We hebben samen spelletjes gespeeld, we hebben gekaart en gesjoeld.”

In het programma zien we je ook met de kleding terug de tijd ingaan, hoe was dat?

René: “Ik vond het geweldig, want ik kan het me herinneren als de dag van gisteren. Die lekker strakke broeken met die wijde pijpen. Maar als je nu terugkijkt, denk je: ‘wat zag ik eruit!’”

Wat viel er tegen aan 1972?

Didier Froger: “De geur! Die muffigheid vond ik zo vies.”

Danny Froger: “Alsof er nog iemand in het huis die dertig jaar dood was, haha.”  

Neem je iets mee uit de ervaring?

Natasja: “Als we de volgende keer bij elkaar zitten, wil ik dat de telefoons uit zicht gaan. Want het kan namelijk wel, dat hebben we nu gemerkt.”

Groeten uit 19xx is vanavond om 20.30 te zien bij RTL 4

Meer over:

Reageren