Interview met Isa Hoes over De Gevaarlijkste Wegen

14 februari 2016 12:21 | amusement | Door Televizier

Stoere vrouw hoor, die Isa Hoes. Samen met Marc-Marie Huijbregts trotseerde ze per jeep de straten van Georgië voor ‘De gevaarlijkste wegen van de wereld.’ 


De  meeste duo’s die op pad gaan voor De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld zijn door BNN bij elkaar gebracht. Sommigen hadden elkaar van tevoren nog nooit gezien. Dat geldt niet voor het tweetal van vanavond, dat samen de wegen van Georgië verkent; Isa Hoes en Marc-Marie Huijbregts zijn al dertig jaar bevriend. „Een paar dagen samen op reis was dus geen probleem”, zegt Isa. „Dat we dit mochten doen leek ons erg gezellig en spannend. We wisten niet wat we moesten verwachten, maar hebben vooral erg veel gelachen. Ik had van tevoren niet gedacht dat het zo leuk zou zijn.” 

Hebben jullie ook angstige momenten meegemaakt?

„Er zijn zeker spannende momenten geweest. Ik heb niet veel op met steile hellingen en kliffen, dus ik heb de nodige angstkreten laten horen. Op een gegeven moment zag ik zelfs bloemetjes op de wand van vermoeidheid. Ik zat toen al vier uur achter het stuur en Marc-Marie raakte gelijk in paniek. Toen besefte ik dat er zomaar iets kan gebeuren als je niet uitkijkt.”

En heb je aangetoond dat vrouwen kunnen autorijden?

„Ik mag hopen van wel. De Georgiërs noemden mij zelfs een coureur. Ik rijd altijd wel pittig door, dat weet ik van mezelf. Het enige waar ik me van tevoren druk over maakte, was dat ik geen cursus had gevolgd om met een four wheel drive te rijden.”

En hoe waren de rijkunsten van Marc-Marie?

„Hij kan goed rijden, maar ook met hem achter het stuur hebben we angstige momenten meegemaakt. Zo moesten we door een plas rijden en dat leek prima te kunnen. Achteraf bleek dat niet zo’n slimme zet: we reden recht op een afgrond af. Gelukkig gaf hij op het laatste moment een draai aan het stuur. Marc-Marie grapte zelfs nog een keer: ‘Het is voor tv, dan overkomt je niks’. Ik ben in elk geval blij dat iedereen weer heelhuids thuis is.”

En hoe ging het op de weg toen je terug was in Nederland?

„Toen ik voor de eerste keer in m’n eigen auto stapte verlangde ik wel naar onze grote jeep in Georgië. Maar ik was ook wel even klaar met rijden. Ik vond het best pittig om elke dag acht uur in de auto te zitten.”

Zou je nog eens meedoen?

„Ja, want het is echt te gek. Maar niet zonder crew, zo dapper ben ik nou ook weer niet.”

De gevaarlijkste wegen van de wereld reportage 20.20 • NPO 3


Meer over