Finale ondanks corona

Jamai blij dat The Voice Kids erop zit

5 juni 2020 11:11 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten
Jamai Loman had zijn debuut als Voice kids presentator anders voorgesteld. Het coronavirus maakte onverwacht een marathon van de talentenjacht die vanavond eindelijk eindigt.

De eerste audities van dit seizoen begonnen vorig jaar juni, een jaar later is de finale een feit. Ondanks klachten van de kijkers en teruglopende kijkcijfers is Jamai niet geheel ontevreden.

Corona en The Voice

The voice kids had begin mei moeten eindigen met een grote liveshow vol publiek. Door de uitbraak van het coronavirus was dat niet mogelijk, waarna RTL al in april besloot tijd te kopen en de restererende afleveringen aan te vullen met beelden die de uitzending niet gehaald zouden hebben. Zo werd de show nog eens over vijf extra weken uitgesmeerd

Laagterecord

Dit besluit begint zich wel te wreken in de kijkcijfers. The voice kids eindigde vorige week zelfs onder het miljoen, een pijnlijk laagterecord voor het kijkcijferkanon. Jamai ziet het anders: "We merken wel, met die extra vijf weken, dat het wel goed is dat de finale er nu aankomt. Toch vond ik het uitzonderlijk dat zoveel mensen hebben gekeken. Met uitzondering van afgelopen vrijdag waren dat er altijd ruim een miljoen."

Aanpassingen finale Voice Kids

Jamai onthulde tevens de opzet van de finale die eerder deze week is opgenomen, zonder Marco Borsato en met coach Anouk per videoverbinding vanaf een veilige locatie: "Verschillende dingen in het decor zijn aangepast. Er is geen publiek bij, alleen de gezinnen van de finalisten zitten in speciaal gemaakte skyboxen".

Er kan wel live gestemd worden op de finalisten, de winnaar wordt bekend gemaakt in Beau.

Meer over