Jamai vervangt Chantal bij It takes 2

9 februari 2017 10:31 | amusement | Door Televizier

It takes 2 is terug! Niet Chantal Janzen, maar Jamai Loman is dit seizoen de presentator. Gordon en hij vormen het nieuwe presentatieduo, waarin negen bekende Nederlanders hun zangkunsten vertonen.

Dit seizoen neemt Gordon de rol van Chantal op zich. Hij was in het eerste seizoen vooral backstage te zien, maar zal nu op het podium staan. Jamai neemt de plek in van Gordon en is achter de schermen te vinden, zoals we van hem gewend zijn bij The Voice. De twee zijn geen vreemden van elkaar. In 2009 presenteerden het duo Waar is Elvis? dat dramatisch flopte. 

Afvalrace

In It takes 2 nemen negen bekende Nederlanders, voor wie zingen niet tot het dagelijkse menu behoort, het tegen elkaar op. Zeven weken lang tonen zij hun zangkwaliteiten. Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace en Waylon begeleiden de BN’ers. Deze professionals kiezen in de eerste aflevering welke drie bekenden zij onder hun hoede nemen. Vanaf aflevering twee begint de afvalrace en zingen de drie, duetten met hun sterren. De jury beoordeelt de optredens waarna een aantal BN’ers in de gevarenzone belanden. De publieksjury beslist wie het podium moet vertalen. Wie de bekende Nederlanders zijn, is nog niet bekend. 

Lachen, gieren, brullen

Gordon gaat zijn mede-presentator van vorig seizoen wel missen. Hij vormde samen met Chantal Janzen een hilarisch duo. “Chantal en ik hebben het vorig jaar ontzettend leuk gehad en ik zal haar zeker missen, maar met Jamai lijkt het me ook geweldig. Het wordt echt lachen, gieren, brullen.” 

Zangtalent

Voor Jamai is It takes 2 nieuw. “Ik heb afgelopen jaar gekeken en was verbaasd over het zangtalent van sommige BN’ers. Ik ben echt heel benieuwd wie er dit jaar mee gaan doen en of ze kunnen zingen.” Jamai is niet geheel onbekend met zangprogramma’s. In 2003 won hij Idols van Jim Bakkum. Nu zien we de zanger als jurylid bij Idols en vangt hij de deelnemers op na hun optreden bij The Voice. 

Jan Versteegh

In het eerste seizoen van It takes 2 zagen bijna twee miljoen kijkers Jan Versteegh de finale winnen. De vakjury en publieksjury waren onder de indruk van het verborgen talent van de presentator, die een dag later zijn debuutsingle lanceerde.

 

It takes 2 is vanaf 23 april om 20:00 uur te zien op RTL4

Meer over