Denemarken

Jan en Rianne uit Boer Zoekt Vrouw gooien roer om!

15 maart 2021 10:50 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© KRO-NCRV

Boer Jan en Rianne uit Boer zoekt vrouw gooien het roer helemaal om. Het stel, dat op Texel een schapenboerderij heeft, emigreert namelijk naar Denemarken.

"Hun liefde voor het boerenvak zit zo diep dat ze bereid zijn alles achter zich te laten en opnieuw te beginnen in een vreemd land, met een vreemde taal en ook nog eens een totaal ander bedrijf", zegt Yvon Jaspers over het stel. “We mochten erbij zijn op mooie momenten zoals hun huwelijk en we kwamen op kraamvisite toen hun twee jongens waren geboren. Maar we waren er ook bij toen het door een longziekte heel slecht ging met de schapen. We hebben Jan zien worstelen om boer te kunnen blijven op zijn geliefde Texel.”

Onze boerderij in Europa

Jan en Rianne deden mee aan de BZV-spin-off Onze boerderij in Europa, waarvoor ze met presentatrice Yvon Jaspers naar Denemarken trokken. Daar gingen ze onder andere op bezoek bij Sjaak en Jacqueline, die vier jaar geleden de oversteek maakten. Eenmaal thuis werd het stel steeds enthousiaster over het land en de mogelijkheden daar, waarna ze besloten definitief de stap te wagen.

Melkveehouderij 

Jan en Rianne beginnen in Denemarken een melkveehouderij. Ook hun twee kinderen Melle (3) en Siem (1) gaan mee. Hun emigratie is straks te zien in een nieuwe reeks van Onze boerderij in Europa. Wanneer deze op televisie verschijnt, is nog niet bekend.

Meer over