Vete inside

Jan Slagter haalt uit naar Gijs Groenteman in Jinek

13 mei 2023 10:15 | amusement | Door Faye Heijnis

© Screenshot Jinek (RTL)
Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen maken komende zomer een uitstapje naar SBS6 om het gat van Vandaag Inside op te vullen. Wie daar in elk geval niet enthousiast over is, is Jan Slagter. En dat laat-ie in Jinek vrijdagavond weten ook.

Wie Media Inside kijkt weet vast dat Marcel en Gijs op z'n zachtst gezegd geen vrienden zijn met de Omroep MAX-baas. Ze maken hem graag belachelijk en dus grijpt Jan dan ook zijn kans om het SBS6-avontuur van de heren bij voorbaat al te bekritiseren.

Jan Slagter vs Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen

Volgens Jan is de vete tussen de heren ooit begonnen omdat hij aangaf Gijs Groenteman 'wat minder' te vinden. "Ik heb het idee, en dat snap ik heel goed, dat ze nu pakken wat ze pakken kunnen", vertelt Jan aan Eva Jinek over hun vakantiebaan bij Talpa. "Links lullen, rechts vullen", vult medetafelgast Gerard Joling aan." Jan vervolgt: "Die heren gaan gewoon met misschien wel 40.000, 50.000 euro per maand naar huis." 

Slaappillen

De omroepdirecteur betwijfelt of het olijke duo aanslaat bij het SBS6-publiek. En als schrijfster Antoinette Scheulderman zich aan de talkshowtafel positief uitlaat over de interviewkunsten van Gijs Groenteman, zegt Jan juist: "Ik vind hem een beetje monotoon. Ik heb weleens gezegd: als hij honderd is en hij is dood, dan maken ze daar slaappillen van." Tot slot besluit hij: "Ik gun ze echt het grootste succes bij SBS6, maar het is voor mij reden om vroeg naar bed te gaan." 

'Jan Slagter gaat eraan'

De studio giert om Jans pittige uitlatingen, maar Eva houdt haar hart vast voor de reactie die híj weer gaat krijgen vanuit kamp Van Roosmalen en Groenteman. "Ze gaan je weer te grazen nemen Jan. Je gaat er helemaal aan weer." Je kunt het gesprek hier terugkijken vanaf 00:17:00.

Vanaf wanneer zijn Marcel en Gijs te zien op SBS6?

Het programma van de Media Inside-heren gaat op 5 juni van start, rond 21.30 uur. Marcel & Gijs is van maandag tot en met vrijdag te zien. Het nieuwe seizoen van Media Inside begint op 17 september.

Meer over