'Format te mager'

Jan Slagter slacht Showcolade af

3 mei 2021 11:06 | amusement | Door Jef Willemsen

© Omroep MAX
Showcolade is de eerste Omroep MAX-flop in jaren en Jan Slagter trekt publiekelijk het boetekleed aan. Het vrolijke chocolade-raadprogramma van Edsilia Rombley is volgens de omroepbaas toch echt niet geschikt.

Op Radio 1 reageert Jan Slagter op de ophef en de dalende kijkcijfers van zijn nieuwe paradepaardje. 

Even tot hier

Showcolade krijgt er al sinds de eerste aflevering van langs. Het satirische Even tot hier maakte aan de lopende band grappen over het programma en ook de kijker loopt massaal weg. De show begon rond het miljoen, na drie afleveringen zijn er nog een slordige 500.000 kijkers over. Veel te weinig voor zondagavond 20.30 uur op de grootste publieke zender van het land.

Chocolade raden

Jan Slagter geeft voor het eerst in de media toe dat Showcolade een misser is. Het is het laagst scorende programma onder 50+'ers in de geschiedenis van de omroep. Bij nader inzien had er beter over de van oorsprong Japanse show nagedacht moeten worden. In Japan is het concept een hit: raad welke voorwerpen van chocolade zijn gemaakt. Maar voor Nederlandse kijkers is het concept toch net even iets te mager. 

Edsilia Rombley

Slagter benadrukt dat het floppen van Showcolade niet op de conto komt van presentatrice Edsilia Rombley. Ook is hij te spreken over de jury en de chocolatiers die hun kunsten vertonen. Ook de deelnemende BN'ers, zoals Joke Bruijs (foto), valt niets te verwijten. 

Meer over