JayJay Boske geraakt door positieve reacties na exit Expeditie Robinson

9 december 2016 08:36 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 5

JayJay Boske moest vlak voor de halve finale Expeditie Robinson verlaten. Dat viel niet alleen de oud-rugbyspeler zwaar, ook de kijkers waren behoorlijk ontzet.

Het kan raar lopen in Robinson: bij de start van het seizoen ontpopte machoman JayJay zich al snel als één van de minst sympathieke deelnemers ooit door zijn voortdurende geldingsdrang en machogedrag. Toen de overige expeditieleden een verbondje sloten en hem wegstemden schrok hij daar behoorlijk van.

Afvallerseiland mon amour

Door zijn uitschakeling kwam JayJay op afvallerseiland terecht, dat vanaf de start van de expeditie werd bestierd door boerin Bertie Steur. In de relatieve luwte van het niet-competitieve eiland kwam haantje JayJay tot zichzelf. Hij moest vechten tegen voormalige medekandidaten als Lex Uiting en zag ook hoe de geliefde expeditienestor Bartho Braat afviel tot hij uiteindelijk met Bertie overbleef. Al snel ontwikkelde het tweetal een hechte vriendschap. De mannetjesputter en de nuchtere Zeeuwse boerin bleken een bijna vanzelfsprekend team.

Potjesproef

Uiteindelijk wierp JayJay zich op als dé aangewezen persoon om te strijden tegen nieuwe expeditieleden die op afvallerseiland arriveerden. Stuk voor stuk moesten ze de potjesproef doen: balanceer met 1 been een plank met aan 't uiteinde een pot. Zodra de zandloper leeg is, moet je zo snel mogelijk een zandzakje in de pot gooien. Wie dat als eerste lukt, mag blijven. Op die manier versloeg JayJay menig tegenstander tot hij Thomas Dekker tegen zich trof. Beiden wisten ze geen zakje in de pot te krijgen, waarna de spelregels veranderden: wie als eerste de pot laat breken verliest. Na een uitputtingsstrijd verloor JayJay zijn evenwicht en dus de proef. Hij nam met emotie afscheid, maar Twitter reageerde vol lof op de gerehabiliteerde rugbyer.

En al die waardering werd uiteraard positief ontvangen in huize Boske...

Bertie kan het weten...

Lees ook:
Onze recap van Expeditie Robinson aflevering 14

Meer over