Jeremy Clarksons autoshow The Grand Tour start in Zuid-Afrika

2 juni 2016 16:29 | amusement | Door Televizier

© Twitter Jeremy Clarkson

De eerste aflevering van The Grand Tour speelt zich af in Zuid-Afrika. Het nieuwe autoprogramma van ex-TopGear-trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May gaat dit najaar in première op betaalzender Amazon.

Voor The Grand Tour zullen Clarkson, Hammond en May in elke aflevering een ander land bezoeken. De studio-opnamen voor de eerste aflevering vinden plaats in een enorme tent in Johannesburg. Zuid-Afrika is gekozen voor de aftrap omdat het trio daar razend populair is, meldt Amazon.

Top Gear

Jeremy Clarkson werd vorig jaar ontslagen bij Top Gear omdat hij een producer zou hebben geslagen. Vervolgens namen Clarksons collega's Hammond en May ook afscheid van de BBC. De Britse publieke omroep wilde toch verder met de autoshow en ging op zoek naar opvolgers voor de populaire heren.

Chris Evans

Afgelopen weekend keerde Top Gear terug met Chris Evans en Matt LeBlanc aan het roer. Het oordeel van de kijkers was bikkelhard: op social media werd de autoshow zelfs 'Flop Gear' genoemd. In plaats van de gehoopte 5 miljoen kijkers zaten maar 4,4 miljoen mensen voor de buis.

 

Meer over