Jeroen Latijnhouwers naar Omroep Max

Jeroen Latijnhouwers verruilt na twintig jaar trouwe dienst RTL voor Omroep MAX. De oud-nieuwslezer gaat bij de seniorenomroep een dagelijks nieuwsprogramma presenteren.

Jeroen Latijnhouwers wordt presentator bij Hallo Nederland. Dit is vanaf oktober een vast onderdeel van het middagmagazine Tijd voor MAX dat dagelijks wordt gepresenteerd door Siebrand Niessen en Martine van Os. Zij schakelen in het programma over naar de studio van Hallo Nederland voor het nieuws uit heel Nederland. Naar een geschikte presentatrice wordt nog gezocht. 

Jeroen Latijnhouwers

Jeroen Latijnhouwers kan niet wachten om bij Omroep MAX aan de slag te gaan. "Ik kan alleen maar zeggen dat ik ongelofelijk veel zin heb om bij MAX te gaan werken", zegt Latijnhouwers in een verklaring. Het is de bedoeling dat hij meerdere programma's gaat maken voor televisie én radio. "Dat maakt me een heel blij man." 

Omroep MAX

Hij gaat per 1 oktober aan de slag. Jeroen Latijnhouwers begon zijn carrière twintig jaar geleden bij RTL. Voordat hij bij Editie NL aanschoof, was hij anchor bij RTL Nieuws. 

Jan Slagter

"Met Hallo Nederland gaat een langgekoesterde wens van mij in vervulling", zegt MAX-directeur Jan Slagter. "En ik ben natuurlijk heel trots dat een ervaren persoon als Jeroen Latijnhouwers het team komt versterken.''

Jeroen Latijnhouwers is de tweede presentator die Editie NL verlaat. Jetske Schrijver verving begin dit jaar Daphne Lammers nog bij het RTL-programma.

Meer over:

Reageren