Idee van Jack Spijkerman

Jeroen Woe en Niels van der Laan presenteren lollige Nationale Nieuwsquiz 2019

4 december 2019 10:56 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Cabaretduo Niels van der Laan en Jeroen Woe test de kennis van zes bekende Nederlanders en het publiek over rare, opvallende nieuwtjes van het afgelopen jaar in de Nationale Nieuwsquiz 2019 - maar dan anders.

Jack Spijkerman leest dagelijks vier kranten en heeft de rare hobby om het hele jaar gekken krantenberichten te verzamelen. Zijn idee om daar een tv-programma over te maken, werd omarmd door Niels van der Laan en Jeroen Woe. Het resultaat is de Nationale Nieuwsquiz 2019 - maar dan anders

Frank en Giel 

Twee panels, bestaande uit onder andere cabaretière Katinka Polderman, cabaretier Thomas van Luyn, tv-presentator Frank Evenblij en radio-dj Giel Beelen, strijden om de winst. Zij proberen antwoord te vinden op de vraag: welke onwaarschijnlijke gebeurtenissen hebben dit jaar écht plaatsgevonden?

Jack Spijkerman

Niels en Jeroen: „Wij zitten, door Even Tot Hier, het hele jaar in het nieuws en dan denk je zo'n beetje alles te weten. Dan komt Jack, met tientallen berichten die állemaal langs je heen zijn gegaan. Het ene nieuwtje nog absurder dan het andere. Maar gekke kleine nieuwtjes zijn ook nieuwtjes en die emancipatie willen we graag doorvoeren in onze versie van de Nationale Nieuwsquiz".

De Nationale Nieuwsquiz – maar dan anders is donderdag 26 december om 20:30 uur te zien op NPO 3

Meer over