Holland-promotie

Johan Derksen wil veel geld uitgeven aan Eurovisie Songfestival

21 mei 2019 12:04 | amusement | Door Televizier

© Wessel de Groot
Johan Derksen vindt niet dat Nederland moet beknibbelen op de organisatie van het Eurovisie Songfestival in 2020. Dat heeft de besnorde voetbaljournalist gezegd in zijn programma Veronica Inside.

“Het kost veel, maar het is het dubbel en dwars waard", zei Derksen. "Een betere Holland-promotie kan je niet wensen. Je gaat de hele wereld over en die stad die zich daarvoor indient is wereldberoemd in alle hoeken van de aardkloot.”

Bijval van Gijp

Collega René van der Gijp viel hem bij. Ook hij vindt het belangrijk dat we een goed songfestival neerzetten. “We moeten toch gewoon een leuk songfestival organiseren hier? Ik hoor nu iedereen weer roepen dat het te duur is. Het maakt toch niet uit, man? Het is een keer in de veertig jaar.”

Homofeest 

De uitspraken van de twee VI-mannen zijn opvallend. Eerder bekritiseerden ze het songfestival nog als een evenement dat teveel een homofeest zou worden.

Op de vraag van Wilfred Genee of Johan Derksen in te zetten is om het songfestival te presenteren, antwoordde hij overigens dat hij dat niet zou willen.

Meer over