John de Mol: 'Casten Utopia extra moeilijk'

Deelnemers voor een gewone realityserie bij elkaar zoeken is al lastig, volgens John de Mol is het voor Utopia extra moeilijk.

Een realityserie valt of staat bij leuke deelnemers. Kijkers thuis moeten dag in dag uit willen kijken naar het lief en leed van een groepje vreemden. Zo'n clubje onbekende Nederlanders casten is al moeilijk, voor Utopia gaat dat dubbel op. De deelnemers moeten nog wat kunnen ook.

Utopia is overleven

Aan het Amerikaanse The Hollywood Reporter vertelt producent John de Mol: "Het casten is wat moeilijker dan bij andere realityshows. Normaal gesproken kijk je alleen naar karakters, in dit geval hebben we ook naar vaardigheden moeten kijken. Vaardigheden zijn nodig om ze een eerlijke kans op overleven te geven."

Wat is de vaardigheid van Billy?

Nog niet alle vaardigheden van de bewoners komen uit de verf. Goed, aannemer Paul schittert dag in dag uit door vanalles en nogwat te bouwen, maar wat draagt levenskunstenares Billy bijvoorbeeld bij aan het overleven van de groep? Zelfs de koeien worden zenuwachtig van haar.

Volop werk aan casten

John de Mol kan op dit moment zijn lol op, want hij moet niet alleen casten voor de geplande eleminatierondes; Harold en Lindy hebben Utopia al vroegtijdig op eigen houtje verlaten

John de Mol verkoopt Utopia aan Amerika.

Reageren