John van den Heuvel bezig met Vermoord In Het Buitenland

John van den Heuvel maakt een nieuw programma voor RTL 4: Vermoord In Het Buitenland. Daarin gaat de misdaadjournalist de grens over met nabestaanden.

Misdaadjournalist John van den Heuvel is druk bezig met de opnames van Vermoord In Het Buitenland. In dat nieuwe programma helpt hij mensen die een familielid of geliefde hebben verloren bij een moordzaak in het buitenland. John gaat met de nabestaanden de grens over, vertelde hij in RTL Boulevard.

Schrijnend

"Nabestaanden worden eigenlijk nooit heel goed geïnformeerd over wat er zich precies heeft afgespeeld," legt John uit. "We hebben heel schrijnende dingen meegemaakt. Lichamen die niet worden vrijgegeven, onduidelijkheid over de toedracht, daders die wel of niet nog vrij rondlopen..."

Ouderwets recherchewerk

"Ik ga met nabestaanden op pad en probeer via het ouderwetse recherchewerk antwoorden te krijgen op vragen die ze hebben. Het lukt niet altijd om moorden op te lossen, maar wel om mensen met een goed gevoel terug te laten gaan naar Nederland omdat ze dan in ieder geval weten wat er is gebeurd."

Geëmotioneerd

John is veel gewend als misdaadverslaggever, maar ook voor hem is dit een heftig programma om te maken, omdat hij lange tijd met de nabestaanden optrekt. "Het is buitengewoon ingrijpend. Ik heb zelf een aantal keren geëmotioneerd op plekken gestaan waar iemand is vermoord."

Vermoord In Het Buitenland is komend seizoen te zien op RTL 4.

Lees ook:
John van den Heuvel tekent driejarig contract bij RTL 4

Reageren