John Willams: 'SOS Mijn vakantie is een hel was verschrikkelijk!'

In SOS:Mijn vakantie is een hel springt John Williams met Kaj Gorgels vanaf vanavond in de bres voor gedupeerde vakantiegangers. Maar wat betreft de presentator kunnen we een tweede seizoen nu al op onze buik schrijven: „Ik doe dit nooit meer.”

Hoe was het?

„Verschrikkelijk! Ik kan het wel mooier maken dat het is, maar het was verschrikkelijk. Wat ik veel ben tegengekomen is dat een appartement voor twee personen aan veel meer mensen wordt verhuurd. Dan legt de eigenaar rustig een paar bedden in de keuken en vraagt hij 2800 euro in plaats van 1400 euro voor hetzelfde appartement. En dan lag er ook nog flink wat sperma op hun kussen. Serieus! En ik heb best een erge vorm van smetvrees. Ze hebben me overgehaald, ik ben gegaan, maar m’n smetvrees is alleen maar erger geworden. Ik heb gezien dat er urine over de ijskast liep en we hebben condooms gevonden op de keukenkastjes. Ik haat dit programma.”

Wat voor vreselijke dingen troffen jullie nog meer aan?

„We hadden een team op het strand in Llorett de Mar en Mallorca rondlopen om te vragen of de vakantie goed ging. Dan waren er mensen die huilend en overstuur naar ons toe kwamen. Meerdere jongeren op het strand kregen spontaan een bloedneus of waren aan het hoesten omdat de kamers veel te vochtig waren en er schimmels ontstonden. Dan krijg je een luchtweginfectie. Ik wist wel dat het erg kon zijn, maar dit had ik niet verwacht. Gisteren waren we nog op een kamer waar onder de spiegel een waterval van sperma lag. Dat was een hele gewone hotelkamer, eentje die jij en ik ook zouden kunnen boeken.”

 En ben jij dan het type dat die verhuurders eens goed de waarheid zegt?

„Je mag best weten dat het een paar keer bijna uit de hand is gelopen. Ze hebben in Spanje de ME op ons afgestuurd, er is gevochten, we moesten onze identitietskaart inleveren, we werden bijna meegenomen naar het politiebureau. Het ging er heftig aan toe. Ik zeg ook eerlijk: ik doe dit nooit meer.”

Dus een tweede seizoen kunnen we nu al vergeten?

„Wat mij betreft wel.”

SOS: Mijn vakantie is een hel vanaf dinsdag 5 september om 20.30 uur op RTL 5

Is John Williams jouw favoriete presentator in gans het land? Je kunt nog op hem stemmen in de Gouden Televizier-Ring Verkiezing.

Afbeelding

Meer over:

Reageren